Ardeşen Önder Köyü

Ardeşen Önder Köyü

Önder Köyü haberleri, Ardeşen Önder köyü güncel son dakika gelişmeleri, Önder köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Rize Köyleri Arasında yer alan Önder Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ardeşen Önder köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Önder köyü son dakika gelişmeleri, Önder köyüne özgü yemekler, Ardeşen Önder köyünün tarihi, Önder köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Önder köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Önder, Rize ilinin Ardeşen ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Önder Köyü Resimleri ve Önder köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ardeşen Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ardeşen Rize Arası Kaç Km? Ardeşen Hava Durumu? Rize Köyleri ve Ardeşen Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Ardeşen Önder Köyünde doğan biri var mı? Ardeşen Doğumlu Ünlüler Kimler?

Önder, Rize ilinin Ardeşen ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı Lazca'da Kvaşuba'dir. "Kvaşuba" taşın göbeği anlamına gelmektedir.Rize iline 69 km, Ardeşen ilçesine 18 km uzaklıktadır. Köy iki yamaca kurulmuştur. Ortasında dere geçmektedir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi çay, hayvancılık, alabalık çiftlikleri ve kivicilikten sağlanmaktadır. Yaz mevsimi sonlarına kadar yaylacılık yapılmaktadır.
Ardeşen - Önder Köyü arası yol betondur. Köyde 1 adet Çaykur alım yeri ve 2 adet özel çay fabrikalarına ait alım yeri vardır. Köyde kanalizasyon mevcuttur. Köyün elektriği vardır. Suyu ücretsizdir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.