Artvin Ardanuç Soğanlı Köyü

Artvin Ardanuç Soğanlı Köyü

Soğanlı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Artvin iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Soğanlı, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köydür. Artvin iline 30 km, Ardanuç ilçesine 5 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi kuymak, muhlama. Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. köy üç mazra köyü cuğo sögara ve çonara köylerinin daha verimli tarlaları olan dere yatağına inmeleri ve yerleşmeleri sayesinde oluşmuştur, dere yatağına inişin asıl başlangıcı burasının atlı ve yaya yolu ile bilbilan yaylası göç güzergahında kalıyor olmasıdır. Bu vesileyle yeni köy yerkeşimi içinde 3 adet han yapılmıştır. Ayrıca köy Ziver Ağa'nın (Ziver Bildirici)öncülüğünde Zeytin ve Üzüm yetiştiriciliğine başlamış ve köyün bulunduğu havza uzunca yıllar Artvin ili- Doğu Karadeniz- Erzurum- Kars ve Ardahana meyve sebze sağlamıştı.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon- gsm operatörleri vardır. 

ARTVİN'NİN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ARTVİN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.