Aşkale Çatören Köyü

Aşkale Çatören Köyü

Çatören Köyü haberleri, Aşkale Çatören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çatören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çatören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Çatören Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çatören Köyü son dakika gelişmeleri, Çatören Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Çatören Köyü nün tarihi, Çatören Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çatören Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çatören Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çatören Köyü Resimleri ve Çatören Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Çatören Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇATÖREN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Merkez çatören, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çatören, Aşkale merkeze 26 kilometre uzaklıkta bir köydür.

Mahallede, faal olmayan bir okul binası haricinde herhalgi bir kamu binası bulunmamaktadır. Köy halkı sağlık ve idari işlemlerini yerine getirebilmek için bağlı bulunduğu ilçe olan Aşkale ya da il merkezi Erzurum'u tercih etmektedirler.

Geçmişte 100'ü aşkın hane sayısı olan köy yoğun göç vermesinden dolayı 15-20 hane sayısına kadar düşmüştür. Rivayete göre köy daha önceleri 7 kez çeşitli nedenlerden dolayı yerleşime kapanmıştır (ören olmuş). İsminin burdan geldiği sanılmaktadır. Köy halkının büyük çocunluğu halen, tarım ve hayvancılıkla uğraşarak geçimlerini sağlamaktadırlar.

Köy, şu anki yerleşik bölgesi ve çevreside dahil olmak üzere çeşitli yerlerde kurulmuş, iklim ve geçim kaynaklı sıkıntılardan dolayı rivayete göre 7 kez ören(kapanmış) olup, isminin buradan geldiği zannedilmektedir.

TÜRKMEN DADAŞ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.

Erzurum yöresinde ait hemen hemen bütün gelenekler ve yöresel yemekler Çatören mahallesinde de günümüze kadar taşınmış olup, bazı gelenekler ise zamanla kaybolmuştur. Ata sporu CİRİT kültürü devam ettirilmektedir.

Ayrıca İstanbul'da mahallenin yerleşik nüfusu ve göç eden nüfusunun sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla kültür ve dayanışma derneği kurulmuş ve hala faaliyet göstermektedir.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.Çatören mahallesinde Kurtuluş Savaşından kalma tarihi kalıntılar bulunmaktadır.Erzurum iline 59 km, Aşkale ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır . Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.