Aşkale Karasu Köyü

Aşkale Karasu Köyü

Karasu Köyü haberleri, Aşkale Karasu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karasu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Karasu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Karasu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karasu Köyü son dakika gelişmeleri, Karasu Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Karasu Köyü nün tarihi, Karasu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karasu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karasu Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karasu Köyü Resimleri ve Karasu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Karasu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARASU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karasu, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy adını içinden geçen Karasu ırmağından almıştır. Eski ismi Ağveyis Hanı'dır. Mahallede 600 yıllık Osmanlı eseri bir han bulunmaktadır.

Mahalleye özgü yemekler: Evelik sarması, loppuk, tandır kebabı ve keşkektir.

Erzurum iline 87, Aşkale ilçesine 34 km. uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığın yanı sıra mahallede Kop Krom Madencilik şirketine ait krom zenginleştirme tesisleri bulunmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.