Aşkale Küçükova Köyü

Aşkale Küçükova Köyü

Küçükova Köyü haberleri, Aşkale Küçükova köyü güncel son dakika gelişmeleri, Küçükova köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Küçükova köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Küçükova Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükova Köyü son dakika gelişmeleri, Küçükova Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Küçükova Köyü nün tarihi, Küçükova Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükova Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükova Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükova Köyü Resimleri ve Küçükova Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Küçükova Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

KÜÇÜKOVA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Küçükova, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adını coğrafi yapısından almaktadır. Köy, Ermeniler tarafından kurulmuş olup eski adı Garakilise'dir. Ermenilerin terkettiği köy yıllar sonra 1877Osmanlı-Rus Savaşından kaçan Kars (şimdiki adı Göle olan Hokam) bölgesinden gelen muhacirlerden olan hacı ali Arif Ağa ve Süleyman Ağa tarafından Hogçooğlu Minas'tan tapulu olarak yüz madeni liraya alınarak diğer göçmenler de köye kabul edilmiştir. Diğer göçmenler derken onlar da parayla arazi satın almışlardır, köye yukarıda saydığınız kişiler tarafından kabul edilmemişlerdir. Para verip aldıkları arazilerine yerleşmişlerdir. Köy topraklarının tamamı ermenilerden alınmadır seferberlik döneminde toprak alınmıştır ve Kars bölgesinden gelen muhacirler mahallede kalıcı olmuşlardır. Köy nüfusunun tamamı muhacirdir.tekdiş adında birde mezrası bulunmaktadır.

TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları güçlüdür.

Yemekleri; haşıl, tatarböreği, etli hıngel, mıhlama, kavurmalı mıhlama, çılbır, yalancı dolma, ekmek aşı, şalgam dolması, yaprak sarması, kaymak kuymağı, peynir kuymağı, su böreği, patatesli bulgur çorbası ve de ayran aşı,mantı,tavuk üstü pilav, işkembe dolması yani Erzurum aksanında (part dolması)lor dolması

Erzurum iline 74, Aşkale ilçesine 21 km uzaklıktadır. eski ermeni kilisesi üzerine kurulmadır kilise adı kara kilisedir kilise kalıntıları halen bulunmaktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığainşaatcılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi de vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.