Ataşehir’de sanatseverler için Ekim’de keyifli bir sezon başlıyor

Ataşehir’de sanatseverler için Ekim’de keyifli bir sezon başlıyor

Yeni sezona iddialı başlayan Ataşehir Belediyesi, kültür sanat etkinliklerine kaldığı yerden daha zengin bir içerikle devam ediyor.

Yeni sezona iddialı başlayan Ataşehir Belediyesi, kültür sanat etkinliklerine kaldığı yerden daha zengin bir içerikle devam ediyor. Nev, Taksim Trio, Grup Gündoğarken ve Bilkent Senfoni Orkestrası'nın vereceği konserler, Emre Kongar ve Atilla Dorsay'ın da katılacağı sohbet ve seminerler, çocuklar ve yetişkinler için tiyatrolar ile daha birçok etkinlik Ekim ayında Ataşehirlileri bekliyor.

Ataşehir Belediyesi, 2017/2018 kültür-sanat sezonunu Ekim ayında açıyor. Konserler, tiyatrolar, söyleşiler, atölyeler, festivaller ve daha birçok etkinlikle dolu yeni bir sezon Ataşehirlileri bekliyor. İstanbul'un kültür sanat noktalarından biri olma yolunda hızla ilerleyen Ataşehir, bu yıl hizmete açılan yeni kültür birimleri aracılığıyla daha fazla kişiye ulaşacak. Cumhuriyetin 94'üncü yılının büyük bir coşkuyla kutlanacağı Ataşehir'de 29 Ekim'de düzenlenecek kutlamalar ise büyük sürprizler yaşatacak.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Değerli Ataşehirliler, dolu dolu geçirdiğimiz geçen yıl çok başarılı etkinliklere imza attık. Bu yıl eksiklerimizi tamamlayarak ve daha da zenginleştirerek hepinizin katılım göstereceğine inandığımız bir program hazırladık. Şu anda yeni sezon kültür sanat etkinliklerimize başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Ekim ayında sizler için çok keyifli bir program sunuyoruz. Sizlerle yeni sezonda tiyatrodan sinemaya, müzikten edebiyata kadar birçok aktivitede buluşacağız. Her zaman yanımızda olduğunuz ve etkinliklerimize yoğun ilgi gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim" dedi.

Yeni sezonun ilk konserinde Bilkent Senfoni Orkestrası ile Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası aynı sahneyi paylaşacaklar. Klasik müzik tarihinin en önemli bestecilerinin eserlerinin sunulacağı açılış konserinde ülkemizin en önde gelen topluluklarından Bilkent Senfoni Orkestrası, 2 Ekim Pazartesi günü Ataşehir'e konuk olacak. Türk rock müziğinin önemli isimlerinden Nev, 11 Ekim'de vereceği konserde kendine has yorumu ile "Mühürlü Kaderim", "Sen Gibi", "Benmişim", "Efkarlıyım" gibi hit şarkılarının yanı sıra yepyeni şarkılarıyla da unutulmaz bir müzik akşamı yaşatacak. Türkçe müziğin eskimeyen gruplarından Grup Gündoğarken, yıllar boyunca dillerden düşmeyen unutulmaz şarkılarını 12 Ekim Perşembe akşamı Ataşehirliler için seslendirecek. Enstrümanlarına tutkun üç müzik adamı Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan'dan oluşan Taksim Trio ise, 25 Ekim Çarşamba akşamı klarnet, bağlama ve kanunun hayranlık uyandıran uyumunu tek ruhla birleştirecek. Ekim ayı tiyatro etkinliklerinde usta oyuncu Enis Fosforoğlu "İyi misin?" adlı oyunuyla 4 Ekim Çarşamba Ataşehirlilerle buluşacak.

Genç nesil oyunculardan Burak Uyanık, yeni oyunu "Suç Makinesi"nin prömiyeriyle 7 Ekim'de Ataşehir'de sahne alacak. Ataşehir Belediyesinin gerçekleştireceği organizasyondan elde edilecek biletlerin geliri ise Türkiye Spastik Çocuklar Vakfına bağışlanacak.

Çocuklar için cumartesileri sinema, pazarları tiyatro

Çocuk tiyatrosu etkinlikleri kapsamında İstanbul Kumpanyası tarafından "Karga ile Tilki" isimli oyun 1 Ekim'de, Fabrika Sanat tarafından "Karlar Kraliçesi" ve İstanbul Çocuk Sanat tarafından "Kaplumbağa ile Tavşan" isimli oyunlar 8 Ekim'de sahnelenecek. Tiyatro Mask tarafından "Alis Harikalar Diyarında" ve Yoyo Tiyatro tarafından "Eller Kollar Ülkesi" isimli oyunlar 15 Ekim'de, Uygur Çocuk Tiyatrosu tarafından "Çocuk Ülkesi" ve Vagon Sanat tarafından "Öğrenmek Bitmeyen Eğlence" 22 Ekim'de, Ahmet Çevik Tiyatrosu tarafından "Çöp Adam" ve Tiyatro Lir tarafından "Guluk Guluk" isimli oyunlar da 29 Ekim'de çocukları bekliyor. Çocuk sinemalarında ise "Tüylü Kaçak" ve "Ayı Kardeşler: Sirkte Curcuna" isimli filmler 7 ve 14 Ekim'de "Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü" 21 Ekim'de ve "Spark: Bir Uzay Macerası" 28 Ekim'de gösterilecek.

Fazıl Hüsnü Dağlarca Ataşehir'de anılacak

Geleneksel hale gelen pazar sohbetlerinde ise ilk olarak şiirlerini edebiyat dünyasının zirvesine diken Fazıl Hüsnü Dağlarca, aramızdan ayrılışının 9. yıl dönümünde anılacak. "Dağlarca'yı Görsel Radyo'da Anlatıyoruz" isimli panel 15 Ekim'de Neşet Ertaş Kültürevi'nde düzenlenecek. Sinema ve edebiyatın iki önemli ismi Atilla Dorsay ve İnci Aral'ın "Sinema- Edebiyat İlişkisi" üzerine yapacağı sohbet 8 Ekim'de MSKM'de yapılacak. Şair, yazar, tiyatro-sinema oyuncusu ve yönetmen Orhan Alkaya ile Doğan Kitap Genel Yayın Yönetmeni Cem Erciyes, yazar Gülşah Elikbank moderatörlüğünde bir araya gelecek. "Sanatın Toplum Üzerindeki Etkisi" paneli ise 22 Ekim'de MSKM'de yapılacak.

29 Ekim'de Emre Kongar Ataşehir'e konuk olacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Prof. Dr. Emre Kongar'ın konuk olacağı "Atatürk Devrimlerinin Günümüzdeki Anlamı" konferansı Neşet Ertaş Kültürevi'nde düzenlenecek. Söyleşi ve seminerde Buket Uzuner ile "Edebiyatta Kedi İmgesi" üzerine 7 Ekim'de keyifli bir söyleşi gerçekleşecek. Psikolog Dr. Bahar Köse Karaca ile de "Güzel Bir Hayat İstiyorum, Öyleyse Neden Erteliyorum?" konulu merak uyandıran bir seminer 14 Ekim'de yapılacak. Prof. Dr. Uğur Batı ile tüketim çılgınlığı üzerine "Nasıl Sadeleşiriz? Bağımlılıklarımız, Tüketim ve Mutsuzluk Hastalığından Kurtulmak" konulu seminer 21 Ekim'de Neşet Ertaş Kültürevi'nde olacak. Ömer Onan ve Şükran Albayrak ile "Sporda Başarı Hikayeleri: Basketbol" isimli sohbette Türk basketbolunun hem erkek hem de kadın branşlarına yıllar boyunca damgasını vurmuş iki basketbol efsanesi Ataşehir'de ağırlanacak. Atölye çalışmaları kapsamında "Masal Yoga", "Çocuklar İçin Yazı", "Çağdaş Sanatın Abecesi", "Şiir Atölyesi", "Yazı Atölyesi", "Temel Fotoğraf Atölyesi" ve "Sinema Atölyesi" ile bir ay boyunca 5 yaşından yetişkinlere kadar tüm Ataşehirlilere yönelik etkinlikler yapılacak. Ekim ayında Düştepe Oyun Müzesi'nde düzenlenecek etkinliklerde "Evvel Zaman İçinde" çocuk tiyatrosuyla birlikte "Ahşap Boyama", "Masallı Taş Boyama", "Ailemle İlk Sanatım", "Sevimli Macun Yapımı", "Müzede Hazine Macerası", "Bez Bebek Yapımı" ve "Ebru Sanatı" atölyeleri çocukları bekliyor.

Ataşehir’de sanatseverler için Ekim’de keyifli bir sezon başlıyor

Ataşehir’de sanatseverler için Ekim’de keyifli bir sezon başlıyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.