Atık Malzemeler, Engelli Öğrencilerin Gelişimine İlham Oldu

Atık Malzemeler, Engelli Öğrencilerin Gelişimine İlham Oldu

Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişim ve Eğitim Alanı öğretmenleri ile öğrencileri Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirmeyi...

Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişim ve Eğitim Alanı öğretmenleri ile öğrencileri Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Öğretmenlerin fikri, öğrencilerin emeği ile hazırlanan farklı farklı materyallerin, hafif düzeyde engelli öğrencilerin gelişiminde büyük katkı sağlaması planlanıyor.

'Büyük buluşma, kaliteli kaynaşma'

Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişim ve Eğitim Bölümü bünyesinde geçtiğimiz yıl engelli bireylerin daha sağlıklı gelişmesine yönelik sınıf açtı. Okula gelen engelli bireyler daha kaliteli bir eğitim alırken, öğrenim gören öğrenciler ise engelli çocukların yaşamını yakından tanıyor. Uygulamalı eğitim sayesinde okuldan mezun olan öğrenciler, engelli çocukların gelişiminde daha aktif bir rol oynuyor. Çocuklara bu sınıflarda eğitim veren 11. sınıf öğrencileri "Yetersizlik Türleri ve Kaynaştırma Dersi" kapsamında uygulama materyallerinin eksik olduğunu gözlemledi.

Öğretmenler fikir verdi, öğrenciler yaptı

Öğrenciler materyal zenginliğini arttırmak için öğretmenleriyle birlikte bir çalışma başlatarak atık malzemelerden yeni materyaller geliştirdi. Çocuk Gelişim ve Eğitim Alanı öğretmenleri ve öğrenciler geliştirdikleri materyallerle hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilere yönelik "Büyük buluşma, kaliteli kaynaşma" adlı projeyi hayata geçirdi. Çocuklar ilk kez gördükleri eğitim materyallerine çok çabuk ısındı. Öğrenciler ile yeni materyallerin öğrencilerin gelişimine katkı sağladığını fark etti. Proje kapsamında, üretilen materyallerin, engelli bireylerin zihinsel gelişimine daha farklı katkılar sağlaması hedefleniyor.

'Diğer okullara örnek olacağını umut ediyoruz'

Proje kapsamında Çocuk Gelişim ve Eğitim Alanı öğrencilerinin "Yetersizlik Türleri" derslerinde materyal hazırlayarak özel eğitim öğrencileri ile uygulama yapma imkanı bulduğunu ifade eden Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dilek Balcı Saygılı, "Okulumuzdaki özel eğitim sınıfındaki öğrencilere eğitim kazanımlarını verirken, materyal eksikliği olduğu gözlenmiştir. Bu doğrultuda öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile, alan öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte bu projeyi başlattık. Başvuru aşamasında olan projemizin güzel sonuçlar vereceğini düşünüyor, diğer okullara da örnek olacağını umut ediyoruz" dedi.

Atık Malzemeler, Engelli Öğrencilerin Gelişimine İlham Oldu

Atık Malzemeler, Engelli Öğrencilerin Gelişimine İlham Oldu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.