ATSO Başkanı Çetin’den meslek lisesi öğrencilerine  tavsiyeler

ATSO Başkanı Çetin’den meslek lisesi öğrencilerine tavsiyeler

Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yeni kurulan bir otomotiv firmasına ait laboratuarın açılış törenine katılan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası...

Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yeni kurulan bir otomotiv firmasına ait laboratuarın açılış törenine katılan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, öğrencilere "Mesleğinizi severek yapın, yaptığınız işe değer katın" tavsiyesinde bulundu.

Açılışta konuşan Başkan Çetin, kendisinin de 1982 yılında aynı lisenin torna tesviye bölümünden mezun olduğunu hatırlatarak, mezun olduğu günden bu yana mesleğini yaptığının altını çizdi.

Mesleğini severek yaptığını ve sürekli yaptığı işe değer katmaya, fark oluşturmaya çalıştığının altını çizen Çetin, " Şu anda ATSO başkanıysam, bunun temelleri bu okulda atıldı. Size tavsiyem mesleğinizi severek yapmanız, yaptığınız işe değer katmanız. Şu anda Türkiye'nin üretime ve sizin gibi iyi yetişmiş gençlere ihtiyacı var. Bu ülke sizler ürettikçe zenginleşecek" dedi.

"Ülkenin üretim gücüne katkı yapın"

2008'de yılında mezun olduğu liseyi ilk kez ziyaret ettiğini ve okulun eksiklerini tespit ettiğini belirten Davut Çetin, "Yıllar sonra okulumu gördüğümde 1982 yılında ben okurken nasıl bir teknik donanım varsa aynen duruyordu. Okul yönetimi ile görüşerek bir proje geliştirdik. Ardından şu an okuduğunuz bölüm modern bir hale geldi. Eğer bu yatırımlar olmasaydı bugün halen Murat 124 motoru ile mesleği öğrenmeye çalışacaktınız. Şu anda gelinen noktada güncel teknoloji ile eğitim görüyorsunuz. Sizlere düşen aldığınız bu eğitimle ülkemizin üretim gücüne katkı yapmaktır" diye konuştu.

"Asgari ücretin 2-3 katı maaşa eleman bulamıyoruz"

Türkiye'de büyük bir ara eleman sıkıntısı bulunduğunu, buna karşılık meslek lisesi öğrencilerinin okuldan mezun olduktan sonra kendi mesleklerini yapmadığını anlatan Davut Çetin, Antalya Sanayi Sitesi'nde asgari ücretin iki-üç katı maaşla çalışacak eleman bulunamadığını vurgulayarak şunları kaydetti: "Birazcık kurumsal bir işletme bir iş ilanı verdiğinde, asgari ücrete masa başında çalışacak üniversite mezunu yüzlerce insan başvuruyor. Oysa sanayide asgari ücretin iki katına, üç katına çalışacak eleman bulamıyoruz. Okuduğunuz bölümden mezun olup mesleğinizde fark oluşturmaya başladığınızda size ortaklık teklif edecek firmalar bile var. Belli bir yaşa gelmiş, emekli olacak ancak yetişmiş eleman bulamadığı için çalışmaya devam eden işletme sahipleri biliyorum. Siz bu okuldan eskilerin değimi ile "kolunuzda bir altın bilezik" ile mezun olacaksınız. Meslek Lisesi'nin, kolunuzdaki altın bileziğin kıymetini bilin. Aldığınız eğitimi en iyi şekilde kullanmanın yollarına bakın."

Ailelere büyük görev düşüyor

Bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü vurgulayan Davut Çetin, "Boya ve kaporta bölümlerinde öğrenci olmadığını duyunca çok üzüldüm. Sanayide şu anda en az 50-60 kişiye ihtiyaç var. Alacağınız maaş asgari ücretin 3-4 katıdır. Girişimci bir ruhunuz varsa ve bir işletme açabilirseniz çok daha fazla kazanırsınız. Burada ailelere de görev düşüyor. Ailelerin, mezun olan gençleri, aldıkları eğitimleri kullanamayacakları alanlara yönlendirmemeleri gerekiyor. Hatta aksine, çocuklara edindikleri mesleki bilgi ile fark oluşturmanın yollarını göstermeleri gerekiyor" dedi.

Kendi mezun olduğu bölümü gezdi

Açılışın ardından kendi eğitim gördüğü torna tesviye bölümünü gezen Davut Çetin, öğrencilerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

ATSO Başkanı Çetin’den meslek lisesi öğrencilerine tavsiyeler

ATSO Başkanı Çetin’den meslek lisesi öğrencilerine tavsiyeler

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.