Aydın’da 720 İş Yerinde Domuz Eti Arandı

Aydın’da 720 İş Yerinde Domuz Eti Arandı

Aydın'da geçtiğimiz günlerde bir kasaba ait iş yerinin domuz kesim mezbahası olarak kullanıldığının belirlenmesinin ardından il genelinde domuz eti araştırması...

Aydın'da geçtiğimiz günlerde bir kasaba ait iş yerinin domuz kesim mezbahası olarak kullanıldığının belirlenmesinin ardından il genelinde domuz eti araştırması yapıldı. Efeler, Kuşadası ve Didim ilçelerinde 11 ayrı denetim ekibi ile 720 ayrı iş yerine yapılan baskınlardan alınan numunelerde 2 ayrı iş yerinde domuz etine rastlandı. Domuz eti rastlanan iş yerleri faaliyetten men edilirken ilk defa yakalanan iş yerine 15 bin 466 TL ikinci defa domuz eti rastlanan iş yerine 30 bin 9632 TL idari para cezası uygulandı.

Aydın Valiliği tarafından kaçak domuz eti ile mücadele çalışmaları ile ilgili yapılan açıklamada "Efeler, Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerimizde çapraz denetimler uygulanmış ve bu denetimler günlük 11 denetim ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir. Eylül ayında ilimiz genelinde toplam 24 denetim ekibi ile eş zamanlı yapılan çalışmada 720 adet işyeri denetlenmiş, 720 adet numune alınmıştır. Alınan numuneler Denizli ve Afyon Gıda Kontrol Laboratuarlarına gönderilmiştir. Analiz Sonuçlarının 719 adedi olumlu biri ise olumsuz gelmiştir. Diğer ilçelerimiz ise şüphe durumunda numune alınmak üzere hızlı domuz eti test kiti vasıtasıyla ilçelerinde yoğun olarak denetim yapmışlardır" denildi.

"İsimi ifşa edilmek üzere Bakanlığa gönderildi"

Olumsuz gelen numunenin Özaydın Gıda Çarşısı Gıdacılar Bulvarı No: 17-18 Ata Mahallesi Efeler - Aydın adresinde faaliyet gösteren A.A.'a ait D.Y. Tic. Ltd. Şti.ne ait olduğu belirtilen açıklamada "İşletmeye 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunun 40.maddesinin(l) bendi gereği (Taklit ve tağşiş) 15.466 TL idari para cezası uygulanmıştır. İşletmede derhal tekrar denetim yapılmış ve tekrar numune alınarak laboratuara gönderilmiştir. Numune sonucu gelinceye kadar işletmenin deposunda bulunan 200 et ve et ürünü Yedd-i Emine alınarak depo mühürlenmiştir. Numune analiz sonucunda tekrar domuz etine rastlanması üzerine işletmeye tekrar 15.466 TL idari para cezası uygulanarak deposundaki ürünler imha edilmiştir (11.10.2016). Ayrıca işletme hakkında kamunun sağlığına karşı suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" denilerek işletmenin ifşa edilmesi için Bakanlığa bildirildiği açıklandı.

"Domuz eti rastlanan firma okullara da yemek vermiş"

Alınan numunelerde domuz etine rastlanan firmanın geçmiş yıllarda okullara da yemek verdiğinin belirlenmesi üzerine okul müdürlükleri de uyarılırken, firmanın bu yıl herhangi bir okulla anlaşması olmadığı belirtildi.Öte yandan Alo 174 Gıda Hattına gelen ihbar neticesinde 30 Eylül 2016 tarihinde Ata Mah.Toptan gıda çarşısı 694 sk.l-B adresinde faaliyet gösteren M.A.'e ait N.P.K.Ç. Salonunda yapılan denetimde dana kavurma ve musakka yemeğinde yapılan hızlı domuz testi kiti ile yapılan çalışma neticesinin pozitif çıkması üzerine işletmeden alınan numunede domuz eti tespit edildi.

İşletmeye diğer işletmeye uygulanan 15.466 TL idari para cezası uygulandığı belirtilerek "işletmede tekrar denetim yapılarak tekrar numune alınmıştır. Numune sonucu henüz bildirilmemiştir. Bu işletme ile ilgili yine Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Emniyet Müdürlüğüne gizli yazışma ile bilgi verilmiştir. Ayrıca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlığımıza işletmenin kamuya ifşa edilmesi için bilgi verilmiştir" denildi.

Aydın’da 720 İş Yerinde Domuz Eti Arandı

Aydın’da 720 İş Yerinde Domuz Eti Arandı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.