Aziziye Adaçay Köyü

Aziziye Adaçay Köyü

Adaçay Köyü haberleri, Aziziye Adaçay köyü güncel son dakika gelişmeleri, Adaçay köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Adaçay köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aziziye  Adaçay Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Adaçay Köyü son dakika gelişmeleri, Adaçay Köyü ne özgü yemekler, Aziziye Adaçay Köyü nün tarihi, Adaçay Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Adaçay Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Adaçay Köyü , Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Adaçay Köyü Resimleri ve Adaçay Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aziziye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aziziye Erzurum Arası Kaç Km? Aziziye Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aziziye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aziziye Adaçay Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aziziye Doğumlu Ünlüler Kimler?

ADAÇAY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Adaçay, Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Urartular döneminin eski tarihe sahiptir. Köy gelenek, görenek ve dinine bağlıdır. En güzel yemeği kartol (patates) , kadayıf dolması çortuti pancarı ve tatar böreğidir. Erzurum merkezine 11 km uzaklıktadır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca 2009 yılından itibaren köye internet bağlantısı da vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum