Aziziye Eşkinkaya Köyü

Aziziye Eşkinkaya Köyü

Eşkinkaya Köyü haberleri, Aziziye Eşkinkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eşkinkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Eşkinkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aziziye  Eşkinkaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eşkinkaya Köyü son dakika gelişmeleri, Eşkinkaya Köyü ne özgü yemekler, Aziziye Eşkinkaya Köyü nün tarihi, Eşkinkaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eşkinkaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eşkinkaya Köyü , Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eşkinkaya Köyü Resimleri ve Eşkinkaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aziziye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aziziye Erzurum Arası Kaç Km? Aziziye Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aziziye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aziziye Eşkinkaya Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aziziye Doğumlu Ünlüler Kimler?

EŞKİNKAYA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Eşkinkaya, Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çok eskilerde Ermenilerin yerleşmesiyle oluşmuş bir köydür.Daha sonrasında mahallesi Orta Asya'dan Rize'ye, Rize'den de Erzurum'a gelen Kibarlu Salih (kel salih)1850 lerde almıştır. Akrabalarını ve tanıdıklarını buraya yerleştirmiştir. Şu an mahallede Rize'den gelmiş aileler yaşamaktadır. Köy ekonomisi hayvancılığa dayanmaktadır.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Mahallenin gelenek Karadeniz ve Erzurum karışımı gelenek görenek adetleri devam etmektedir. Çok iyi Türkçe konuşulmaktadır. Ayrıca mahallede üretilen tereyağı ve balı ünlüdür .Mahallede şu an bal üretimi yapılmamakla birlikte tereyağı üretimi devam etmektedir.

Erzurum iline 71, Ilıca ilçesine 56 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizayson şebekesi vardır . PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum