Bakan Arslan, Sarıkamış’ta ‘Demokrasi Meydanı’nın Açılışını Yaptı

Bakan Arslan, Sarıkamış’ta ‘Demokrasi Meydanı’nın Açılışını Yaptı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Sarıkamış'ta 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın açılışını yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Sarıkamış'ta 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın açılışını yaptı.

Beykoz Belediye Başkanlığı ile Sarıkamış Belediye Başkanlığı'nca ortaklaşa yaptırılan, 15 Temmuz'da darbecilere geçit vermeyen Sarıkamışlıların çadır kurarak Cumhurbaşkanına, Başbakanı ve ülkesine sahip çıktığı alana yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın açılışını yapan Bakan Ahmet Arslan, Sarıkamışlıların 15 Temmuz'da darbecilere gereken dersi verdiklerini söyledi. Bakanı Arslan, "Böyle bir meydanı açıyorken, böyle bir meydanın ismine uygun düşmesi adına, uygun görürseniz biraz daha farklı bir boyutunu söyleyeyim. Siz sadece ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini kurtarmak adına ve milli iradenize sahip çıkmak adına o akşam meydana çıkmadınız. Biliniz ki o akşam meydana çıkmak millet olma şuuru ile siyasi parti gözetmeksizin, etnik yapı farkı gözetmeksizin, mezhep farkı gözetmeksizin bu meydanda dimdik durduysanız, bu ülkenin bekası için başkomutanın arkasından gittiyseniz, hainlere o akşam dersi verdiyseniz, bu sadece bizim için değil, ülkemize bel bağlayan, Anadolu coğrafyasına bel bağlayan, Sayın Cumhurbaşkanımıza bel bağlayan bütün dünyadaki mazlumların ve mağdurlarında umutlarını diri tuttunuz" dedi.

Arslan, "Nereye gittiysek söyledikleri şu, özellikle mağdurlar ve mazlumları söyledikleri şu diyorlar ki; "O akşam en az sizin kadar bizde dua ettik." "O akşam en az sizin kadar dedik ki Rabbin Tayyip Erdoğan'a, Rabbim Türkiye Cumhuriyeti'nin başına sarmak istedikleri bu çorabı, dönder onların başına geçir ki Türkiye ayakta durursa bizim umudumuz ayakta kalır, Türkiye ayakta durursa bizim hakkımızı Dünya'da savunacak bir ülke savunacak bir lider, daha da büyüt." Allah sizlerden razı olsun. Rabbim 79 milyondan razı olsun ki o akşam dik durdunuz, o akşam meydanlarda millet olma şuuru ile yer aldınız. Kurşunlara göğsünüzü siper ettiniz, tankların önüne yattınız. Bu ülke bugün daha güçlü, bu ülkenin lideri dünyada daha güçlü bir şekilde masaya yumruğunu vuruyor. Diyor ki; ben ülkemin insanının menfaatini korurken, dünyadaki mazlumunda, mağdurunda menfaatini koruyacağım. Ben her zaman olduğu gibi dünya 5'ten büyüktür diyeceğim. Dünyanın bana biçtiği role göre değil, kendi insanımın menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre hareket edeceğim diyor. Nitekim ona göre hareket ediyor" diye konuştu.

"15 Temmuz'dan sonra onların söyledikleri şu idi. "Türkiye bitti, Türkiye yandı. Türkiye'nin ekonomisi artık belini doğrultamaz" diyen Bakan Arslan, "Sizin bizim omuzlarımıza yüklediğiniz bir sorumluluk var. O sorumluluk ne? Millete hizmetkar olmak, millete hizmeti hakka hizmet bilmek. Evet eyvallah buna göre davranıyorduk. Ama 15 Temmuz'daki o vakur duruşunuz var ya 15 Temmuz'da sadece Türkiye'de değil, dünyaya verdiğiniz ders var ya işte o ders 15 Temmuz'dan itibaren gerçekten bizim omuzlarımıza yeni bir sorumluluk daha yükledi. O sorumluk nedir? O sorumluk daha fazla koşturmak, daha fazla çalışmak, bu ülkenin daha hızlı daha fazla büyüyebilmesi adına üretmek, yatırım yapmak, yol yapmak, köprü yapmak, tünel yapmak, baraj yapmak, biz bunların birçoğunu yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Ahmet Arslan, daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın açılışını yaptı. Açılışa, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Vali Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İl Başkan Adem Çalkın, Genel Müdürler, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Arslan, Sarıkamış’ta ‘Demokrasi Meydanı’nın Açılışını Yaptı

Bakan Arslan, Sarıkamış’ta ‘Demokrasi Meydanı’nın Açılışını Yaptı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.