Bakan Yardımcısı Fatih Metin: “Veriler Doğruyu Yansıtmıyor”

Bakan Yardımcısı Fatih Metin: “Veriler Doğruyu Yansıtmıyor”

Düzce Belediyesi tarafındın düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yeni Anayasa konulu panel düzenlendi.

Düzce Belediyesi tarafındın düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yeni Anayasa konulu panel düzenlendi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde moderatörlüğünü Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yaptığı panele konuşmacı olarak Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Cumhurbaşkanı Danışmanı Levent Yılmaz ve Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Taşdemir katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye ekonomisine yönelik ortaya konulan verilerin doğruyu yansıtmadığını dile getirerek "15 Yıllık AK Parti İktidarında bir siyasi istikrar yakaladık. Bu siyasi istikrarla birlikte Düzce'de dahil olmak üzere ülkemizin her yeri gelişti, değişti, büyümeye devam ediyor. Makro göstergelerimizde siyasi istikrarım sayesinde her alanda diğer parametreleri ikiye katlayacak bir performansı bu ülke ortaya koydu. 15 yıl boyunca 28 çeyrek devamlı büyüyen bir ekonomiye sahibiz. Bugün Avrupa Birliği ve OECD ülkelerinin ortalamasına baktığımızda bu ülkelerin ortalaması 2'dir. Bizim 4'lük bir büyüme oranını iki yılda yakaladığımız görülüyor. 2002 yılına kadar Türkiye'ye gelen yabancı sermaye miktarı 15 milyar dolar olmuş iken 2002'den bu yana yabancı sermayeye doğrudan yatırım 180 milyar dolardır" dedi.

"Veriler doğruyu yansıtmıyor"

Bakan Yardımcısı Metin bazı terör odaklarının ortaya koyduğu ekonomik verilerin doğruyu yansıtmadığına işaret ederek "Bu rakamlar neden önemlidir. Malumunuz sürekli ülkemizle alakalı her alanda terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Ekonomik alanda da bu terör saldırılarından bir tanesi de sözde kredi derecelendirme kuruluşları tarafından yapılmakta. Gerçek dışı tamamiyle politik ve terör amaçlı bir değerlendirmedir. Türkiye yatırım yapılabilirlik alanında bir alt seviyeye düşürülmüş. 15 Temmuz gibi bir terör saldırısına maruz kalmış bir ülkede sabahına bütün esnaflar işletmelerini açtı, Pazartesi itibariyle de ekonomi ve finans sektörünün bütün dinamikleri hızlı ve etkili bir şekilde çalıştı. Bu dünyanın hiç bir yerinde olmaz. Bu vaka sonrası ekonomimizde hiç bir sarsıntı olmamıştır" diye konuştu.

15 Temmuz öncesi ve sonrası

15 Temmuz öncesi 4 milyar dolar olan yabancı sermaye yatırım miktarının 8 milyar dolara yükseldiğini belirten Metin şöyle konuştu: "15 Temmuz'a kadar doğrudan yabancı sermaye yatırımı 4 milyar dolardır. Bunu kapak olsun diye söylüyorum. 15 Temmuz'dan sonra 8 milyar dolardır. Toplam 12 milyar dolar. Siz paranızı güvensiz bir yere koyar mısınız? Amerikalı Avrupalı şirketlerden 2002 yılına kadar ülkemize gelen para 15 miyar dolardır. 2002'den sonra gelen para 180 milyar dolardır. Bu da ortalama yıllık 15 milyar doların üzerinde performans demektir. Biz Türkiye olarak 90 senede yakalanan performansı artık her yıl yakalar durumdayız. Daha da yukarı çıkacak. 16 Nisan bu ivmenin daha yukarı çıkmasını sağlayacak bir oylamadır."

Düzce'den yüzde 85'in üzerinde oy

Fatih Metin, 16 Nisan'dan Düzce'den yüzde 85'in üzerinde Evet oyu beklediğini vurgulayarak "Düzce potansiyel anlamda örnek bir şehir. İnsanıyla, ticaretiyle her alandaki hizmetiyle Düzce bir örnek şehirdir. Dolayısıyla Düzce gibi tüm Türkiye'nin bütün şehirlerinde kalkınmamıza devam edeceğiz. Buna da kimse engel olamayacak. Bu ülkenin mayası bölünmeye, parçalanmaya müsait değildir. Ufkumuzu geniş tutalım. Türkiye sınırları içerisinde kalan bir ufkumuz yok. Ufkumuz büyük. Geçen hafta Sudan Maliye Bakanı karşılıklı ticaretin arttırılması için müzakere etmek üzere ülkemize geldi. Kendisi bana "15 Temmuz'da siz burada uyumadınız, bizde Sudan'da uyumadık" dedi. Sudan'daki adam neden uyumaz? Çünkü Türkiye'nin dünya huzurunun bayraktarlığını yapacak lider ülke olduğunu düşünüyorlar. Kendimize inanacağız. 16 Nisan'da ne kadar çok evet olursa birlik beraberliğimiz açısından bir mesaj olacaktır. Hem de dünyaya Türkiye'nin ne yapmak istediğini göstermek anlamında çok güzel bir mesaj olacaktır. Ben Düzce'den en az yüzde 85 evet çıkacağına inanıyorum. Umarım hemşerilerim beni mahcup etmeyecek. Düzce'den tüm Türkiye'deki başarı ortalamasını yükseltecek bir oy oranı bekliyorum. Her zaman hizmetinizdeyim. Yapılacak çok şey var. Bu ülkeye inanan güvenen hiç bir zaman kaybetmedi" şeklinde açıklama yaptı.

Panel katılımcılara teşekkür plaketlerinin verilmesi ile son buldu.

Bakan Yardımcısı Fatih Metin: “Veriler Doğruyu Yansıtmıyor”

Bakan Yardımcısı Fatih Metin: “Veriler Doğruyu Yansıtmıyor”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.