Bakkaldan Gofret Yerine Kitap

Bakkaldan Gofret Yerine Kitap

Edirne'de başlatılan proje kapsamında bakkallara kurulacak kitap stantlarıyla çocuklar kitap okumaya teşvik edilecek.

Edirne'de başlatılan proje kapsamında bakkallara kurulacak kitap stantlarıyla çocuklar kitap okumaya teşvik edilecek. Çocuklar okudukları kitapları, bakkala ve kantinciye özetlediklerinde ise ödüllendirilecek.

Çocuklara kitap okuma sevgisinin aşılanması amacıyla Yapada Kitapevi'nin katkılarıyla Edirne'de bulunan bakkallara kitap stantları kurulacak. Proje kapsamında Yapada Kitapevi tarafından ücretsiz olarak çocuklara temin edilecek kitaplarla, hem çocukların okuma sevgisinin artırılması hem de mahalledeki "bakkal amca" kültürünün tanıtılması hedefleniyor.

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapada Kitapevi yetkililerinin de katıldığı açıklamada Yaşagör, projedeki gayelerinin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırarak mahalledeki "bakkal amca" kültürünü tanıtmak olduğunu söyledi.

Kitabı bakkala ve kantinciye okuduğunda ödüllendirilecekler

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Yaşagör, "Bakkal Amca Kantinciler ve Yapada Kitapevi ile sosyal sorumluluk projesi adı altında başlatmış olduğumuz bilgi destek sosyal projemiz ile çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırma projemizdir. Çocuklar, okul çevresinde bulunan bakkallarda ve kantinlerde kitap stantlarımızdan alacağı bir kitabı okuyup geri getirdikten sonra kitaptan bir bölüm özet olarak bakkalımıza kantincimize anlattığında, bakkal ve kantinci amcası tarafından herhangi bir ürün ile ödüllendirilecektir" dedi.

Bakkaldan Gofret Yerine Kitap

Bakkaldan Gofret Yerine Kitap

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.