Balâ Köseli Köyü

Balâ Köseli Köyü

Köseli, Ankara ilinin Balâ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köseli Köyü Resimleri ve Köseli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Balâ Köseli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köseli köyü son dakika gelişmeleri, Köseli köyüne özgü yemekler, Balâ Köseli köyünün tarihi, Köseli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köseli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köseli, Ankara ilinin Balâ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köseli Köyü Resimleri ve Köseli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Balâ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Balâ Ankara Arası Kaç Km? Balâ Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Balâ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Balâ Köseli Köyünde doğan biri var mı? Balâ Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köseli, Ankara ilinin Balâ ilçesine bağlı bir mahalledir.

Her yıl kış aylarında zemheri olduğu zaman köye has köse oyunu oynanmakta ve ev ev gezilip bahşiş veya erzak toplanmaktadır. Düğünlerde gelin alma alayı bıçak oyunu ile yapılmakta bu gelenek her ne kadar eski olsa da bazı büyük aileler tarafından yerine getirilmektedir. Yazları kurak geçtiği yıllarda yağmur duasına çıkılarak Halil İbrahim sofrası dediğimiz bulgur aşı ve üzerine et dökülüp yenilmetedir ve dualarla gelenek haline getirilmiştir. Daha önceden çipil ve hamlar dediğimiz mevkide çayır ve otlak arazide koruma altına alınarak her yıl hayvanların gıdaları için parsellenerek işletilmesi sağlanırdı ancak bu gelenek iklim şartlarının elverişsiz olması nedeniyle zaman içerisinde yok olma teklikesiyle karşı karşıyadır. Bahar aylarında cacık dediğimiz(madımak ve yemlik)mahallenin kadınları tarafından bir şenlik içerisinde toplanmaktadır.Mahalleye has yemekleri: Höşmerim, Tamtak, Haside, Soğanlı patatesli tirit, Yumurtalı dövmeç...

Ankara iline 55 km, Balâ ilçesine 13 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.