Balya Danişment Köyü

Balya Danişment Köyü

Danişment Köyü haberleri, Balya Danişment köyü güncel son dakika gelişmeleri, Danişment köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Danişment köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Balya Danişment Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Danişment Köyü son dakika gelişmeleri, Danişment Köyü ne özgü yemekler, Balya Danişment Köyü nün tarihi, Danişment Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Danişment Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Danişment Köyü, Balıkesir ilinin Balya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Danişment Köyü Resimleri ve Danişment Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Balya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Balya Balıkesir Arası Kaç Km? Balya Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Balya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Balya Danişment Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Balya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Balya ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı Tokat’ın Niksar İlçesinde kurularak sonraları Yozgat, Sivas ve Malatya dolaylarını içine alan Danişment Beyliği'nden gelmektedir. Beyliğin dağılması sonucunda ülke geneline yayılan Danişmentlililerin bir bölümü de batıya yönelmiştir. 
Bazı kaynaklarda belirtildiğine göre Türkiye genelinde yüz dolayında Danişment Köyü vardır. Talasman, Yağbasan, Yağcılar gibi köyler de Danişment oğullarındandır. 
Balıkesir İli Balya İlçesine bağlı bir mahalledir. il merkezine 71 km; ilçe merkezine 18 km uzaklıktadır. Köy engebeli ve ormanlık bir arazi üzerinde kurulmuştur
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, sabit telefon ve internet vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.