Balya Kayapınar Köyü

Balya Kayapınar Köyü

Kayapınar Köyü haberleri, Balya Kayapınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kayapınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kayapınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Balya Kayapınar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayapınar Köyü son dakika gelişmeleri, Kayapınar Köyü ne özgü yemekler, Balya Kayapınar Köyü nün tarihi, Kayapınar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayapınar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayapınar Köyü, Balıkesir ilinin Balya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayapınar Köyü Resimleri ve Kayapınar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Balya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Balya Balıkesir Arası Kaç Km? Balya Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Balya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Balya Kayapınar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Balya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Balya ilçesine bağlı bir mahalledir.

Osmanlı Devletinin çöküş zamanlarında bu halk sığınacak bir yer aramış ve bir pınar başında çadırlarını kurmuşturlar. Aile kökenleri yörüktür. Geçici süre kurdukları bu çadırda uzun süre kalmışlar ve bu güzelim köye yerleşmiştirler. Mahallenin adı kayadan akan pınardan gelmektedir.
Mahallenin iklimi, karasal İklimin etki alanı içerisindedir. Balıkesir'e 75 km., Balya ilçe merkezine 15 km.uzaklıktadır. NOT:Bu mahallede her yıl mayıs ayının 19 veya 20 hıdrellez hayrı,hayır ise keşkekle olmaktadır. Köyler içerisinde merkez olmasından dolayı bu hayır çok kalabalık olmaktadır. Mahallenin içerisinden derenin akması mahallesi ikiye ayırmıştır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.5289 hektar arazisi vardır. Arazinin büyük bölümü ormanlık alanlar-la kaplıdır Bu arazinin yaklaşık 188 hektarında tarım yapılmaktadır. Mahallede 120 büyükbaş,550 küçükbaş hayvan vardır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.