Balya Koyuneri Köyü

Balya Koyuneri Köyü

Koyuneri Köyü haberleri, Balya Koyuneri köyü güncel son dakika gelişmeleri, Koyuneri köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Koyuneri köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Balya Koyuneri Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koyuneri Köyü son dakika gelişmeleri, Koyuneri Köyü ne özgü yemekler, Balya Koyuneri Köyü nün tarihi, Koyuneri Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Koyuneri Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Koyuneri Köyü, Balıkesir ilinin Balya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koyuneri Köyü Resimleri ve Koyuneri Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Balya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Balya Balıkesir Arası Kaç Km? Balya Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Balya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Balya Koyuneri Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Balya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Balya ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy, Balıkesir il merkezine 80, Balya ilçesine 24 km mesafededir.Köy Manyas gölüne dökülen Kocadere havzasında yer alır. Hafif eğimli arazilerin geniş yer tuttuğu bir topografyaya sahiptir. Karadeniz ve Akdeniz iklimlerin karışımı olan Marmara iklimidir.Bitki örtüsü kuru ve nemli ormanlar ile çalılıklardan oluşur.Meşe, gürgen, akçaağaç ve Maki türleri görülür.
Mahallenin yolu asfalt olup Gönen, Balya ve Balıkesir'e bağlantısı vardır.Balıkesir'e 80 km. Balya ilçe merkezine 24 km.uzaklıktadır.Köy çevresinde Linyit kömürü işletmeleri bulunmaktadır. Kuru tarım, hayvancılık başlıca geçim kaynakları olup linyit işletmelerinde çalışanlar da vardır. Tarımda daha çok buğday, arpa, yulaf ve mısır ekilir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yaygındır.
Mahallenin ilköğretim okulu vardır. İlköğretim okulu merkez ilköğretim okulu olup bölgede yer alan köylerdeki öğrencilerin taşındığı taşıma merkezidir. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyonu vardır. Sağlık evi bulunmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.