Balya Orhanlar Köyü

Balya Orhanlar Köyü

Orhanlar Köyü haberleri, Balya Orhanlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Orhanlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Orhanlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Balya Orhanlar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Orhanlar Köyü son dakika gelişmeleri, Orhanlar Köyü ne özgü yemekler, Balya Orhanlar Köyü nün tarihi, Orhanlar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Orhanlar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Orhanlar Köyü, Balıkesir ilinin Balya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Orhanlar Köyü Resimleri ve Orhanlar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Balya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Balya Balıkesir Arası Kaç Km? Balya Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Balya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Balya Orhanlar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Balya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Balya ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin kuruluşu hakkında kesin bilgi olmamakla birlikte, mahallenin eski ismi Akçular olduğu, daha sonra Orhan isminde birinin gelmesiyle birlikte Orhanlar olarak anıldığı söylenmektedir. Köy Karasioğulları Beyliği( 1300-1354) zamanında veya Osmanlı Devletinin Rumeliye geçisi sırasında kurulmuştur. O zamanki isminin Okçular ( veya Atçılar ) olduğu sanılmaktadır. Daha sonra İstanbulun fethi ( 1453 ) sırasında veya Orhan gazi zamanında köye Orhan gazi soyundan, bir aşiret beyi( muhtemelen sipahi) ve Hasan beyin gelmesiyle Orhanlar diye anılmaya başladığı sanılmaktadır. Mahallenin nüfusunun büyük çoğunluğunu sırasıyla, Manavlardir göçebe Türk boyu ), Yörükler, ve 93 Harbinde gelip yerleşen Balkan göçmenleridir
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Balıkesir'e 80 km., Balya ilçe merkezine 27 km.uzaklıkta olan mahallenin Gönen ilçe merkezine mesafesi ise 27 km.'dir
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımsal ürünlerden ağırlıklı olarak buğday, arpa, mısır ve yulaf ekilir. Hayvancılık ise çoğunlukla büyükbaş hayvanlardan oluşmaktadır.1794 hektar arazisi vardır. Bu arazinin yaklaşık 748 hektarında tarım yapılmaktadır. Mahallede 643 büyükbaş,800 küçükbaş hayvan vardır.Halen mahallede birde Tarım kredi kooperatifi faaliyetini sürdürmektedir

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.