Balya Semizköy Köyü

Balya Semizköy Köyü

Semizköy Köyü haberleri, Balya Semizköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Semizköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Semizköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Balya Semizköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Semizköy Köyü son dakika gelişmeleri, Semizköy Köyü ne özgü yemekler, Balya Semizköy Köyü nün tarihi, Semizköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Semizköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Semizköy Köyü, Balıkesir ilinin Balya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Semizköy Köyü Resimleri ve Semizköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Balya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Balya Balıkesir Arası Kaç Km? Balya Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Balya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Balya Semizköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Balya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Balya ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin yerleşimi bölgeye iskan ettirilen Karakeçili Yörükleriyle başlar. Bursa ili Yenişehir İlçesi dolayları ile, Balıkesir İli Kazdağları dolayları arasında yaylak-kışlak şeklinde göçerlik yapan bu yörükler, 1862 yılında Ahmet Vefik Paşa'nın iskan yasası çıkarıp ardından yörük beyleriyle yaptığı toplantı neticesinde obalar halinde bulundukları yerlerde yerleşmek zorunda kalmışlardır. Semizköy Köyü bu obalardan yalnızca bir tanesidir. Semizköy ile yakın akraba olan oba grupları Kayapınar Köyü, Çukurcak Köyü, Yazlık (Hort) Köyü, Koyuneri Köyü, Kaşıkçı Köyleridir.
Mahallenin iklimi,karasal iklimdir.Kışları soğuk ve kar yağışlı yazları sıcak ve kurak geçer.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Semizköylüler genelde okumuş ve Somada madenci olduklarından mahallenin geneli emeklidir.Arazi engebeli olmasına rağmen toprakları verimlidir. 1038 hektar arazisi vardır. Bu arazinin yaklaşık 45 hektarında tarım yapılmaktadır. Mahallede 88 büyükbaş,1320 küçükbaş hayvan vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.