Bartın Avgölü Köyü

Bartın Avgölü Köyü

Avgölü, Bartın ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köy 1800 başlarında kurulmuştur. Köyün muhtarı Sabri Yılmaz dır. Köyde yaşlı nüfus ağırlıktadır.Köyün gelenekleri bilinen batı karadeniz gelenekleri ile örtüşmektedir.

Ramazan aylarında, iftarlar her akşam bir evde olmak üzere köy halkı tarafından beraber yapılır. Köy yemeği olarak Kara Mancar damaklarda güzel bir tad bırakır. Ayrıca köyde imece usulu yardımlaşma geleneği mevcuttur.Bartın merkezine 20 km uzaklıktadır. Kozcağız Beldesine 5 km yakınlıktadır. Avgölüne en yakın Köy Bozköydür. Köyde yaklaşık 45 hane bulunmakta olup bu haneler arasındaki uzaklık yürüme mesafesindedir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kışları yüksekliği nedeniyle şiddetli kar yağışı görünmektedir. Yazları ise ılıman bir iklimin yanında bol yağış olmaktadır. Yağışın bol olduğu zamanlarda sel baskınları oluşabilmektedir.Köyün ekonomisi 2000 yıllarının başında tarım ve hayvancılığa dayanmaktaydı. 2001 yılından sonra Köyde tarım ve hayvancılıkla ilgilenen kişi çok az sayıda kalmıştır. Köyün genç nüfusu işssizlik nedeniyle Sanayinin yoğun olduğu bölgere göç etmiştir. Köyde seracılık ürünleri artmaya başlamış ancak profosyonel olarak yapılmadığı için yetiştirenin kendi ihtiyaçlarını gidermektedir.

BARTIN HABERLERİ


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.