Bartın Üniversitesi Kariyer Günlerine ‘Dolar’ Vurgusu

Bartın Üniversitesi Kariyer Günlerine ‘Dolar’ Vurgusu

Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yıl 4.'sü düzenlenen "Kariyer ve İstihdam Günleri"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dolar bozdurma"...

Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yıl 4.'sü düzenlenen "Kariyer ve İstihdam Günleri"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dolar bozdurma" çağrısı hatırlatılarak, Kobilerin yatırımlarına devam etmesi gerektiği belirtildi.

Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 4. Kariyer ve İstihdam Günleri başladı. İki gün sürecek etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, son günlerde döviz üzerinde yaşanan olayları hatırlatarak, dış güçlerin Türkiye'nin ekonomik olarak büyümesini istemediklerini söyledi. Başkan Akın, "Şu anda Avrupa ve Amerika 4'üncü sanayi devrimine geçiyor. İnsan gücünün azaldığı, robotlaşmanın fazlalaştığı zamana geliyoruz. Türkiye de buna hazırlanıyor ve buna hazırlandığı için zaten üzerine geliyorlar, ekonomik anlamda büyütmek istemiyorlar. Gençlerimizin iş hayatına atılmak isteyen kardeşlerimizin kendini geliştirmesi ve çok çalışması gerekiyor" dedi.

"Kobilerimiz Yatırımlarına Devam Etmeli"

KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta ise 15 Temmuz günü yapılamayanın şimdi döviz üzerinden yapılmak istendiğini kaydederek, "Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz hain kalkışmasından sonra milletin canına kast ederek başaramayanların, bugün malına kast ederek başarmaya çalışıyorlar. Ekonomik enstrümanlarla dövizle, Euro ve Dolar ile oynayarak ekonomik anlamda sıkıntıya sokmak için girilen bu girişimlerin millet olarak farkındayız. Bunun en iyi cevabını girişimlerimizle cevap vereceğiz. Ben buradan girişimcilerimize Kobilerimize sesleniyorum, girişimlerinizi yatırımlarını ertelemeyin" diye konuştu.

Yapılan etkinliğin önemine vurgu yapan İŞKUR Müdürü Ramazan Erdim ise, "Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan işsizliktir. Bu sorunla ilgili devletimizin çeşitli kurumları çalışmalar yürütüyor. Bugünkü etkinliğimizde bu noktada yapılmış, gençlerimizle sektörden temsilcilerin biraraya getirildiği bir program oldu" şeklinde konuştu.

Etkinlikte, İŞKUR ile işbirliği yaparak istihdama katkı sağlayan şirket temsilcilerine teşekkür belgeleri ve KOSGEB tarafından gerçekleştirilen girişimcilik eğitimlerine katılanlara ise sertifikaları verildi. Kariyer Günlerine, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, il yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bartın Üniversitesi Kariyer Günlerine ‘Dolar’ Vurgusu

Bartın Üniversitesi Kariyer Günlerine ‘Dolar’ Vurgusu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.