Başbakan Yıldırım, Çorum’da partililere seslendi

Başbakan Yıldırım, Çorum’da partililere seslendi

Başbakan Binali Yıldırım, "Kuzey Irak'ta Suriye'de devreye sokulan planlar bizim 2023 Cumhuriyetin 100. yılına giden hedeflerimizi baltalamaya yönelik faaliyetlerdir"...

Başbakan Binali Yıldırım, "Kuzey Irak'ta Suriye'de devreye sokulan planlar bizim 2023 Cumhuriyetin 100. yılına giden hedeflerimizi baltalamaya yönelik faaliyetlerdir" dedi.

Çorum'da düzenlenen Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumuna katılmak için kente gelen Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaretinin ardından Anitta Otel'deki Danışma Meclisi Toplantısına geçen Başbakan Binali Yıldırım, partililere hitap etti. Bölgesel ve küresel gelişmeleri yakından takip etiklerini dile getiren Başbakan Yıldırım, "Bölgede yaşanan sıkıntılar kaoslar Kuzey Irak'ta Suriye'de devreye sokulan planlar bizim 2023 Cumhuriyetin 100. yılına giden hedeflerimizi baltalamaya yönelik faaliyetlerdir. Son günlerde Kuzey Orak'ta gayri meşru bir referandum yapıldı. Irak'ı, Suriye'yi bölecekler bir uydu devlet ortaya çıkaracaklar. Böylece bölgenin istikrarını bozmaya çalışacaklar. Türkiye Suriye ve Irak sınırının güneyinde hiçbir oluşumuna, devlet yapılanmasına asla izin vermez. Bölgede bazı yöneticilerin ihtirasları sonunda ortaya çıkan durumun bedelini asla orada yaşayan Kürt, Türkmen, Arap kardeşlerimiz ödemeyecek. Bu bedeli hırslarına yenik düşen basiretsiz yöneticiler ödeyecek" dedi.

15 Temmuz'un milletin kahramanlık destanı olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, "Tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu parti 12 yıl üst üstte seçim kazandıysa sizlerle kazandı. Darbenin arkasında olan bir dolara ruhlarını satan bu alçaklar hukuk önünde hesap veriyor. Ne kadar tiyatro oynasalar da hiçbir şekilde adaletin pençesinden kurtulamayacaklar. Hukuk önünde hesaplarını en ağır şekilde verecekler" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Başbakan Yıldırım, "16 Nisan referandumu Türkiye'nin siyasi tarihinde yeni bir sayfadır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiştir. Çorum'da yüzde 64'ün üzerine evet diyerek bu sisteme olur verdiniz. Bu sistemi hayata geçirme ve 2019 yılında cumhurbaşkanımızı, milletin adımını tekrar yeni sistemle iş başına getirecek miyiz? Çorum yeni bir destan yazmaya var mı? Belediyelerde aynı başarı yakalamaya hazır mısınız? 15 yılı bu ülkede dolu dolu geçirdik. 12 seçim yaptık. 5 genel, 3 yerel 3 referandum bir cumhurbaşkanlığı seçimi. Her seçimde Türkiye'de AK Parti desteğini arttırarak bugünlere geldi. Millete giden yolları inşaa etmezseniz bu desteği verir mi millet? Şimdi bazıları yollara arıyorlar. Ne arıyorsunuz kardeşim maden mi bulacaksınız. Yola düşmek iyi de yürürsen arkandan yürüyecek. Sen yürüdün yanında FETÖ'cüler ve bölücüler vardı. Bizim yolumuz milletin yolu" dedi.

Başbakan Yıldırım, Çorum’da partililere seslendi

Başbakan Yıldırım, Çorum’da partililere seslendi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.