Başhekim Yardımcısı Hemşireye Gerizekalı Dedi!

Başhekim Yardımcısı Hemşireye Gerizekalı Dedi!

İzmirde Bir Devlet Hastanesinde Çalışan Başhekim Yardımcısının Sorumlu Hemşire Ve Sağlık Çalışanlarına “Gerizekalı” Ve “Hasta Gelsin Sizin Ağzınıza Yapsın” Dedi. Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol...

Sağlık sorunları

İzmirde Bir Devlet Hastanesinde Çalışan Başhekim Yardımcısının Sorumlu Hemşire Ve Sağlık Çalışanlarına “Gerizekalı” Ve “Hasta Gelsin Sizin Ağzınıza Yapsın” Dedi. Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol Bu Konu Hakkında Şu Sözleri Söyledi.

ahmet-doğruyolBaşhekim Yardımcısı Hemşireye Gerizekalı Dedi!

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol : Başhekim muavininden, sorumlu hemşireye ve sağlık çalışanlarına; “GERİZEKALI” “ HASTA GELSİN SİZİN AĞZINIZA YAPSIN” hakareti.  Hastaneye hasta olarak gelen, ilçe milli eğitim müdürünü, başhekim muavini ilgili servise yönlendiriyor. Servis görevlisi sağlık çalışanı arkadaşlarımız ilgili mevzuat gereği servise gelen müdürden kimlik istiyorlar.

Kimliğinin yanında olmadığını ve başhekim muavinin kendisini servise yönlendirdiğini söyleyen müdür, işini yapan, mevzuat gereği kimliksiz hasta kaydını yapmamaları konusunda defalarca uyarılmış olan sağlık çalışanlarımıza hitaben “ burada bir daha çalışamayacaksınız. Ben sizin amirinizin amiriyim. Ben sizin nasıl geldiğinizi biliyorum. Araştıracağım. Siz cahilsiz. “bizi başhekim muavini…………. Gönderdi siz kim oluyorsunuz? “ “ ara……. Bu küstah ve ukalaları başka yerde çalıştırsın” diyerek sağlık çalışanlarımızı kimliksiz hasta kaydını yapmaları için zorluyor. “ o zaman sizin bizi daha iyi anlamanız gerekiyor” diye cevap veren sağlık çalışanımıza parmak sallayarak “sizin gibi cahiller yüzünden bu sorunları yaşıyoruz” diyerek hakaret ediyor. Personellerin isimlerini alacağını personellerimizi araştıracağını ifade eden ilgili müdür, personellerimizin isimlerini alıyor. Elindeki kalemi sağlık çalışanlarına fırlatarak servisten ayrılıyor.

Buraya kadar olanlar sağlık çalışanlarımızın çoğu zaman yaşadığı olaylar. Acı ve üzücü olan taraf sağlık çalışanlarımızı koruması gereken, moral vermesi gereken Başhekim muavinin bir hemşireye ve sağlık çalışanlarımıza GERİZEKALI diyerek hakaret etmesi. Yaşanan olayın üzerine, başhekim muavini odasına giden sağlık çalışanlarımıza hitaben “ hastayı ben gönderdim siz benim gönderdiğim hastayı nasıl kabul etmezsiniz? Bu hasta dışarıdan bir hasta değil benim hastam” ve konuşma süresince sorumlu hemşire arkadaşımıza hitaben “ GERİZEKALI ……. ‘nın haberi yok mu? Randevuyu kendisi vermedi mi?” “…. o sinirle az bile yapmış. Ben olsam daha kötüsünü yapardım. Aranıyorsunuz. Siz bekliyorsunuz ki, HASTA GELSİN SİZİN AĞZINIZA YAPSIN” dediği ve sorumlu hekimi arayan başhekim muavinin hemşireler ve hasta kayıt personellerine hitaben “o geri zekalılar ne yaptığının farkında mı? Ne yaptığını zannediyorlar? Beyaz kod vermemişlerdir umarım. Verdilerse ben dağıtırım orayı. O iki geri zekalıyı da odama istiyorum.   …………. Geri zekalısı da ayrı bir olay” şeklinde çok ağır hakaretler ettiği, ilgili servis sorumlusu şefin sağlık çalışanları adına başhekim yardımcısından özür dilemesi ve sağlık çalışanlarına aday memursunuz tutanak tutarsanız sözleşmeniz fesih olur şeklindeki ifadeleri kabul edilemez.
Yaşanan olayla ilgili hastane başhekimi ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerimizin konuya duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Doğruyu yapan memurlara hakaret kimsenin haddi değildir.
Ancak,
BU BAŞHEKİM MUAVİNİ ARKADAŞ ACİLEN GÖREVİNİ BIRAKMALIDIR. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.