Bayındır’da uluslararası sanat etkinlikleri başladı

Bayındır’da uluslararası sanat etkinlikleri başladı

9. Uluslararası Türk Sanatı Tarihi ve Folkları Kongresi, Sanat Etkinlikleri İzmir'in Bayındır ilçesinde başladı.

9. Uluslararası Türk Sanatı Tarihi ve Folkları Kongresi, Sanat Etkinlikleri İzmir'in Bayındır ilçesinde başladı. 100 bilim adamının katıldığı kongre, iki gün boyunca devam edecek.

Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi'nde, "İpek Yolu sanatçılarını Ege'de buluşturuyoruz" projesiyle başlatılan etkinliğin ilk gününde kongrenin açılış programı gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Kongre Genel Sekreteri Ahmet Aytaç, zengin Türk kültürünün izlerinin ele alınacağını "7 Ege Art kapsamında, Bayındır Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ve diliyle, gelenek, görenekleriyle, dokumasıyla, hattıyla, tezhibiyle, etnografsıyla, tarihi ve folkloruyla, zengin bir birikime sahip olan Türk kültürü ve sanatının ele alınacağı kongreler serisini yıllardır devam ettirmekte. Bugüne kadar Selçuk Üniversitesi, Mısır, Hindistan, Bosna, Azerbaycan, İspanya, Makedonya, Suriye, Moğolistan ve daha birçok ülkelerde bugünkü kongre dahil 9. Kez kongrelerini sürdürmekte. Kongrenin resmi ortağı olmaktan büyük onur duyuyoruz. Moldova, Azerbaycan, İran ve ülkemizin birçok üniversitesinden katılan bilim ve sanat insanlarına bu coğrafyada ağırlamaktan çok mutluyuz" dedi.

"Sonraki kuşaklara aktarılması önemli"

Çoğu kez bilimsel gelişmeleri, ilerlemeleri göz önünde bulundurup kültür ve sanatı göz ardı edildiğini ve bunun sonucunda hayatın anlamının kaçırıldığını ifade eden Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ise şunları söyledi:

"Örneğin; tarihi bir binaya, camiye bir hamama ve bir kütüphaneye baktığımızda sadece o an bile kendimizi iyi hissetmemize yetiyor. Başka şehir ve ülkelerdeki örneklerini görmek istiyoruz. Ve buralardan ruhumuzun geliştiğini hissederek ayrılıyoruz. Sanatın iyileştirici ve geliştirici yönlerini, tarihi bilmenin kıymetini ve folklorumuza sahip çıkmanın önemini hep birlikte biliyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, hemşerilerimizin kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşabilmesi için birçok çalışma gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İlçemizin önemli tarihi eserlerinin restorasyonu aralıksız olarak devam ediyor. Bayındır'ın tarihi ve kültürünü aydınlatacak yayınları yayınlamaya devam ediyoruz. Değerlerimizin araştırılarak sonraki kuşaklara aktarılması büyük önem arz ediyor. Çok değerli bir etkinlik olan Ege Art Sanat Günleri çerçevesinde, böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz."

İki gün sürecek

Konuşmaların ardından açılış oturumuna geçildi. Oturum Başkanı Prof. Dr. Osman Kunduracı, Prof. Dr. Bilgehan Gültekin oturumla ilgili bilgiler verdi. Ardından, Bakü'den gelen Prof. Dr. Kamil İbrahimov, turizm gelişimi hakkında etkinliğe katılanlara çeşitli bilgiler verdi. Doç. Dr. Dilek Zerenler, mitolojiden gelen ağıt isimli sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu'nda Uluslararası Karma Türk Sanatları sergisi gerçekleştirildi. Sergide100 sanatçının eserleri sergilendi.

Çeşitli oturum ve paneller gerçekleştirilen kongreiki gün sürecek.

Bayındır’da uluslararası sanat etkinlikleri başladı

Bayındır’da uluslararası sanat etkinlikleri başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.