Bebeklerde Emzik Kullanımının Önemi Ve Etkileri

Bebeklerde Emzik Kullanımının Önemi Ve Etkileri

Uzmanlar, Bebeklerde emzik kullanımının önemi ve etkileri üzerine anneleri uyardı. Emzik seçiminden,  uzun süreli kullanımının risklerine kadar pek çok konu hakkında bilgi verildi. Bebeklerde Emzik Kullanımının Diş Sağlığına Etkisi Nedir?...

Kordon Kanı Kök Hücre Tedavilerinde Umut Vadediyor

Uzmanlar, Bebeklerde emzik kullanımının önemi ve etkileri üzerine anneleri uyardı. Emzik seçiminden,  uzun süreli kullanımının risklerine kadar pek çok konu hakkında bilgi verildi.

Bebeklerde Emzik Kullanımının Diş Sağlığına Etkisi Nedir?

Bebeklerin doğuştan sahip oldukları emme refleksi, sadece beslenme ihtiyaçlarını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda anneleriyle güçlü bir bağ kurmalarını sağlayarak onları güvende hissettirir. Peki, emzik kullanımı diş sağlığını ve bebeklerin genel gelişimini nasıl etkiler? Bu konuda Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir’in görüşleri önem taşıyor. Dt. Nurgül Demir, emzik seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları açıklarken, “Bebeklerin, beslenme zamanları dışında da parmak veya dillerini emmeye devam ettiğini görebilirsiniz. Bu alışkanlıkları önlemek ve bebeği sakinleştirmek için emzikler tercih edilebilir. Ancak emzik kullanımına doğru zamanda başlanmalı ve seçilen emziğin bebeğin damak gelişimine zarar vermemesi önemlidir” diyor.

Parmak Emme Alışkanlığına Dikkat!

Dt. Nurgül Demir, uzun süreli emzik kullanımının önemine de vurgu yapıyor. “Uzun süreli emzik kullanımı, çocuklarda üst ön dişlerin normal konumundan önde olma riskini artırabilir. Ayrıca, kemik gelişimi devam eden çocuklarda, parmak emme alışkanlığı kadar büyük bir risk taşır” şeklinde konuşuyor.

Emzik Kullanımı ve Ortodontik Sorunlar

Yapılan bilimsel çalışmaların sonuçlarına göre, ortodontik emziklerin diş sağlığı açısından avantajlı olduğu düşünülse de, Dt. Nurgül Demir bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. “Ortodontik emziklerin de her çocuğa uygun olduğu söylenemez. Bebeğin çene yapısına ve büyüklüğüne uygun olarak seçilen emziklerin kullanılması önemlidir” diyor.

Emzik Kullanımının Diğer Faydaları

Dt. Nurgül Demir, emzik kullanımının sadece diş sağlığı açısından değil, aynı zamanda bebeğin uyku sırasında ani bebek ölümlerine karşı koruyucu etkisi olduğunu da vurguluyor. Ayrıca, annenin bazı durumlarda bebeği emziremediği zamanlarda emzik kullanımının emme refleksini geliştirebileceğini belirtiyor.

Bebeklerde Emzik Kullanımı için Öneriler

Dt. Nurgül Demir, bebeklerde emzik kullanımına dair şu önerilerde bulunuyor:

  1. Bebeğin ihtiyaçları ve genel durumu göz önünde bulundurularak emzik kullanımına karar verilmelidir.
  2. Emzik, bebeklerin ilk aylarında rahatlatıcı bir etkiye sahip olabilir, ancak uzun süreli kullanım akut orta kulak iltihabı riskini artırabilir.
  3. Emzik kullanımı, bebeklerin 18 ayını geçtiğinde ciddi diş ve çene problemlerine yol açabilir.
  4. Emzik seçiminde bebeğin damak yapısına uygun olanlar tercih edilmelidir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.