Belgin Sabancı: "Sağlık Turizmi Büyük Gelişme Gösterebilir"

Belgin Sabancı: "Sağlık Turizmi Büyük Gelişme Gösterebilir"

İzmir'de özel bir polikliniğin genel müdürü Belgin Sabancı, sağlık turizminin gelişebilmesi için ulaşılabilirliğin artırılması gerektiğini ifade...

İzmir'de özel bir polikliniğin genel müdürü Belgin Sabancı, sağlık turizminin gelişebilmesi için ulaşılabilirliğin artırılması gerektiğini ifade ederek, "İzmir, Avrupa kalitesinde sağlık hizmeti veren kuruluşlara sahip. İzmir'e direk uçuş olanaklarının artması ile sağlık turizmi büyük gelişme gösterebilir" dedi.

Özel bir polikliniğin genel müdürü Belgin Sabancı, İzmir Travel Turkey Fuarında açıklama yaptı. Türkiye'nin de sağlık konusunda büyük başarılara imza attığını ifade eden Sabancı, sağlık turizminin ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını ifade etti. Sabancı, "Türkiye'deki polikliniklerin hizmet kalitesinin artırılması ve dil sorununun olmaması gerekiyor. Ayrıca İzmir başta olmak üzere diğer illere de İstanbul kadar ulaşılabilirlik sağlanırsa sağlık turizminde daha hızlı yol kat edilebilir. Gerçekleştirdiğimiz tüm işlemlerden önce cildi ve genel sağlığı analiz ediyoruz. Sağlığı her daim ön planda tutuyoruz. Örneğin; bize gelen hastaların bazılarının ciltlerinde farklı belirtiler gözlemlendi. Uygulamaya başlamadan bazı tetkiklerin şart olduğunu kendilerine bildirdik ve gerekli testleri yaptırmalarını sağladık" diye konuştu.

"Uzmanlık olmadan çeşitli operasyonlar yapılıyor"

Cilt ile ilgili işlemlerde doğru cihazın, uzmanlığın ve bilincin önemli olduğunu vurgulayan Özel Hera Derma Polikliniği Genel Müdürü Belgin Sabancı, "Sektörümüzde bilinç ve uzmanlık olmadan çeşitli operasyonlar yapılıyor. Bu sağlığı kötü etkilediği gibi ciddi riskler de taşıyor. Eğer ciltle ilgili bir sorun varsa tedavi için ciltle ilgili bölümlere gidilmesi gerekiyor. Eğer cildinizde anti-aging girişimler yaptırmak istiyorsanız bunu güzellik salonunda değil klinik dermatolojik ortamda yapılması lazım. Çünkü bu işlemde iğne kullanılıyor, küçük çaplı bir operasyon gerçekleştiriliyor. Sürekli yurt içi ve yurt dışı eğitimlerle kozmetik Dermatoloji yenileniyor. Eğer bu uygulamaları yetkisi olmayan birilerine yaptırırsanız, haklarınızı hatta sağlığınızı da kaybetmiş oluyorsunuz. Ehil olmayan yerde yapılan uygulamaların sonucunda beklenmedik bir durum ortaya çıkabilir, şişlik, alerji gelişebilir. Uzmanlar tarafından hemen müdahale edilmesi gerekebilir. Hasta bize geldiği zaman, biz adım adım ne yapılacağını biliyoruz. Olumsuz bir durum olursa hemen doktorlarımız müdahale edebiliyor" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.