Beşikdüzü Duygulu Köyü Videosu

Beşikdüzü Köyleri Arasında yer alan Duygulu köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Duygulu köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, Beşikdüzü Duygulu arası kaç km, köyde doğal yaşam nasıldır

Duygulu Köyü, Trabzon ilinin Beşikdüzü ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beşikdüzü Duygulu Köyü Resimleri ve duygulu köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin duygulu köyünde doğan biri var mı? Beşikdüzü Dğumlu Ünlüler Kimler?

Beşikdüzü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Beşikdüzü Trabzon Arası Kaç Km? Beşikdüzü Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Beşikdüzü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Duygulu, Trabzon ilinin Beşikdüzü ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 54 km, Beşikdüzü ilçesine 9 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallenin ne zaman yapıldığı bilinmemekle beraber 18.yy'da yapıldığı tahmin edilen tarihi bir camisi vardır.Ayrıca mahallesin içinden geçen Çamlık deresi üzerinde 18.yy sonlarında yapılmış oldukları Kitabelerinden anlaşılan üç adet taş kemer köprü bulunmaktadır.Bu dere üzerinde kurulu dört adet su değirmeni bulunmaktadır.

Mezar başlıklarından anlaşıldığına göre mahallede yerleşimin 1461 yılında Trabzon'un fethinden sonra ağırlıklı olarak Gümüşhane bölgesinden gelen sülalelerce iskân başlatılmıştır.Mezar başlıklarının bazılarında Koç boynuzu figürlerine rastlanması burada yaşayan ahalinin Karakoyunlu Türkleriyle bağlantısının olabileceğini düşündürmektedir.Çünkü bu sembol Karakoyunlular'da kullanılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar