Beşikdüzü Şahmetlik Köyü

Beşikdüzü Şahmetlik Köyü

Beşikdüzü Köyleri Arasında yer alan Şahmetlik köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir Şahmetlik köyünde vefat edenler kimler Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir

Şahmetlik Köyü, Trabzon ilinin Beşikdüzü ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beşikdüzü Şahmetlik Köyü Resimleri ve şahmetlik köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin şahmetlik köyünde doğan biri var mı? Beşikdüzü Dğumlu Ünlüler Kimler?

Beşikdüzü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Beşikdüzü Trabzon Arası Kaç Km? Beşikdüzü Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Beşikdüzü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Şahmelik, Trabzon ilinin Beşikdüzü ilçesine bağlı bir mahalledir.

İsmi Şelçuklu Şahı Melikşah'dan gelmektedir.Halkının önemli bir bölümü Türkmen çepnilerden oluşur.Yıllar önce beşikdüzünün en büyük mahallesi olma özelliği taşıyan şahmelik kendisiyle beraber 4 köy olmasına rağmaen büyük bir yüz ölçümüne sahiptir yaylası kadırga nın şahmelik obasıdır.

Türkmen Çepni kültürü yeryer devam etmektedir. mahallede karadeniz yöresine ait bütün yemekleri bulmak mümkündür hatta trabzonun birçok yerinde bilnmeyen yemeklerimiz mevcuttur mesela ısırgan yemeği pek bilen yoktur ayrıca mahallesimüzde meyvenin herçeşidinden pekmez yapılır bunu da pek bilen yoktur diğer köylere göre eğitim seviyesi de oldukça yüksektir ve birhayli fazla yetişmiş insana sahiptir.

Trabzon iline 56 km, Beşikdüzü ilçesine 11 km uzaklıktadır. Çevresindeki köyler:

-Ardıçatak -Çakırlı -Kalegüney -Korkuthan -Kutluca -Yenicamii

Coğrafi güzellikler bakımından zengin bir mahalledir.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.kışları sert ve ılık yazları sıcak ve ılık tır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.köy çok fazla sayıda göç vermiştir tarım politikaları yüzünden mahallede geçim oldukça zordur bunların başında fındığa verilen fiyat ve hayvancılığın ölmesi, gelir azalmasına sebeb vermişdır.Mahallede süt ve besi hayvancılığı yaygındır.Mahallede Fındık, cay Mısır,kivi tarımı yapılır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.mahallede mevcut olan tarım kredi kooperatifi ptt ve ilköğretim okulu binaları boş ve atıl durumdadır..

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.