Beylikova Yeniyurt Köyü

Beylikova Yeniyurt Köyü

Yeniyurt Köyü Haberleri, Beylikova Yeniyurt Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yeniyurt Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Yeniyurt Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beylikova Yeniyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniyurt köyü son dakika gelişmeleri, Yeniyurt köyüne özgü yemekler, Beylikova Yeniyurtköyünün tarihi, Yeniyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniyurt, Eskişehir ilinin Beylikova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniyurt Köyü Resimleri ve Yeniyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beylikova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beylikova Eskişehir Arası Kaç Km? Beylikova Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Beylikova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Beylikova Yeniyurt Köyünde doğan biri var mı? Beylikova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeniyurt, Eskişehir ilinin Beylikova ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski adı Yahudi Köyü'dür.

Osmanlılar zamanında İspanya'dan kovulan bir kısım Yahudiler burayı mesken ettikleri için Yahudi Köyü adını almıştır. Yunanlar tarafından yapılmış Kerpiçlik Çeşmesi olarak bilinen bir çeşmede halen ayaktadır. Mahalleye ilk gelen Türk kökenli kişilerin Balkanlardan gelen göçmen halkın oluşturduğu Arnavutlar ve Muhacirler olduğu bilinmektedir daha sonraları değişik yerlerden göç almıştır. Yeniyurt mahallesi çevre köylerden de yoğun göç almıştır. Bu köyler arasında Gökçeayva, Sorkun, Dinek köyleri sayılabilir.Eskişehir iline 81 km, Beylikova ilçesine 13 km uzaklıktadır. Mahallede karasal iklim mevcuttur. Bu nedenle coğrafya olarak pek cazip değildir. Mahallenin yerleşim açısından şehre sürekli ulaşımı bulunmaktadır. Yeniyurt mahallesinin yakınındaki Yalınlı mahallesinde tren istasyonu mevcut olup, Eskişehir Ankara trenyolu bu mahalleden geçmektedir. Yeniyurt mahallesinin kuzeyi ve doğusu genellikle kıraç arazilerden oluşmaktadır. Ancak mahallenin güneyinde kalan kesimden geçen Porsuk nehri çevresi sulanabilir verimli arazilere sahiptir.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Mahallede eskiden varolan sulak alanlar sivrisinek ile mücadele çerçevesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından kurutulmuş bundan sonra mahallenin yer altı suları çekilmiştir. Porsuk çayı mahallenin güneyinden geçmektedir. Bu çay ve çaydan beslenen su kanalları ile tarım arazileri sulanmaktadır. Bilinçsiz kirletilen porsuk çayından yapılan sulamalar mahallenin tarım arazilerinde deformasyona neden olmaktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Ama Ebe Yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon internet vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.