Beypazarı Sekli Köyü

Beypazarı Sekli Köyü

Sekli Köyü Haberleri, Beypazarı Sekli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sekli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Sekli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beypazarı Sekli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sekli köyü son dakika gelişmeleri, Sekli köyüne özgü yemekler, Beypazarı Sekli köyünün tarihi, Sekli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sekli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sekli, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sekli Köyü Resimleri ve Sekli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beypazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beypazarı Ankara Arası Kaç Km? Beypazarı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Beypazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Beypazarı Sekli Köyünde doğan biri var mı? Beypazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sekli, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

9 Küçük mahallenin 1900lerin başında birleşmesiyle oluşmuştur. Köy halkının köklerinin komşu Hırka Tepe mahallesinde yatmakta olan Gazi Gündüzalp'ten (Osmanlının kurucusu Osman beyin dedesinin kardeşi ya da dedesi olduğu yönünde bilgiler vardır) dolayı Kayı boyuna dayandığı zannedilmektedir zira Türk örfüne göre Boy büyüğü vefat ettiğinde vefa duygusu ile birkaç aile ölenin mezarının bulunduğu bölgeye yerleşir.[kaynak belirtilmeli] Eski ahşap evlerden oluşan mahallenin tamamına yakını 1979 yılında yanmıştır. Mahallenin en önemli özelliklerinden birisi 1940'lı yıllarda doğanlardan itibaren üniversite mezunu sayısındaki fazlalıktır, okuma çabası sonraki yıllarda da artarak sürmüştür.

Ankara il merkezine 125 km, Beypazarı ilçesine 20 km uzaklıktadır.Ankara il sınırları içinde yer alan köy sanılanın aksine İçanadolu değil Batı Karadeniz Bölgesinin sınırları içinde kalmaktadır.

Mahallenin ekonomisi [[tarım]sebze,pirinç] ve hayvancılığa maden işçiliğine dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır ama kullanılmamaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalttı ama son yıllarda azemi yükü olan kamyonların calışmasıyla ve yolun tamiri olmadığı için yol bozukta diyebiliriz.Asfaltımız 2008 yılında yenilendi.Ayrıca köy içindeki ana yollar bile asfalttır. olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Güçsüzler ve kimsesizler vakfına bağlı Yaşlılar köşkü seklide bulunmaktadır. köy 1980 yılında tamamen yanmıştır.Bayındırlık ve iskan bakanlığı 4 yıl içinde ,400 metrekare arsa içinde 2 katlı dubleks evler yaparak tapusu olan hekese ev yaptırmıştır.Son 30 yıl geçmişine baktığımızda madende çalışanların sayısı oldukça fazladır.jeolojik yapı olarak Beypazarı kömür havzasının hemen kenarında bulunmaktadır.genç nüfusun çoğu üniversite mezunudur.Kız çocuklarının okuma oranı% 100 dür.Çevre köyler içinde belki de en fazla üniversite mezunu olan köy seklidir.Yaz geldiğinde mahalle nüfusu nerdeyse 2 kat artar.Dışarıda bulunanların çoğu yaz tatilini mahallede geçirir.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum