Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin ve altcoin satın alma

Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin ve altcoin satın alma

Bitcoin nasıl alınır diye merak ediyorsanız, hem BTC hem de altcoinlerin nasıl alınabildiğini bu videoda açıkladık!

Bitcoin nasıl alınır diye merak ediyorsanız, hem BTC hem de altcoinlerin nasıl alınabildiğini bu videoda açıkladık! Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde ileride değerlenme potansiyeli olan altcoin’lerin özelliklerine yakından bakmıştık ve bu videomuzda bitcoin ve altcoin satın alma ile ilgili birçok soru gelmişti.

Bitcoin nasıl alınır? Altcoin nasıl alınır?

Videomuzda geçmeden önce önemli bir hatırlatma yapmamız gerekiyor. Bu video, sadece bilgilendirme amaçlı olup bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto paralar çok hızla değer kazanabildiği gibi aynı şekilde değer de kaybedebilir. O nedenle eğer kendi kararınızı verdiyseniz yatırım yapmanız gerekiyor.

Bitcoin satın almak için ilk olarak Türkiye’de yer alan borsaları kullanmamız gerekiyor. Fiyatlara ve diğer özelliklerine göre tercih edebileceğinz en popüler isimler Paribu, BTCTurk ve Koineks olarak sıralanıyor. Öncelikle banka havalesi yoluyla bu sitelerden birine açacağımız hesaba para yatırmalı ve ardından o günün BTC veya diğer kripto para kuruna göre alım yapmamız gerekiyor.

Alım işleminden sonra isterseniz kripto paranızı o borsada tutabilir isterseniz de ilgili cüzdanlarınıza aktararak saklayabilirsiniz. Altcoin satın almak için ise yurtdışı borsalarını kullanmamız gerekiyor. Bu noktada en popüler isimler Bittrex, Binance ve Cryptopia diyebiliriz. Her borsada her altcoin olmadığı için, aktarım işlemini yapmadan önce yatırım yapacağınız altcoinin ilgili borsada olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Türk borsasından, yabancı borsaya aktarım ise ilgili cüzdan kodlarıyla oluyor.

Diyelim ki Binance borsasını seçtiniz ve Türk borsasındaki coini oraya aktarmak istiyorsunuz. Bunun için Binance hesabınızın ilgili coin cüzdan numarasını kopyalayıp, Türk borsasından bu cüzdan kodunu girerek aktarım işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra ise diğer altcoin’lerden satın alabilirsiniz.

Kaynak: SDN ShiftDelete

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.