Bodrum Pınarlıbelen Köyü

Bodrum Pınarlıbelen Köyü

Pınarlıbelen Köyü haberleri, Bodrum Pınarlıbelen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pınarlıbelen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Pınarlıbelen Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Pınarlıbelen , Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pınarlıbelen Köyü Resimleri ve pınarlıbelen köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bodrum Pınarlıbelen köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pınarlıbelen köyü son dakika gelişmeleri, Pınarlıbelen köyüne özgü yemekler, Bodrum Pınarlıbelen köyünün tarihi, Pınarlıbelen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pınarlıbelen köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Bodrum Pınarlıbelen Köyünde doğan biri var mı? Bodrum Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bodrum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Bodrum Muğla Arası Kaç Km? Bodrum Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Bodrum Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

PINARLIBELEN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

 

Pınarlıbelen, Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallede bir asrı aşkın zaman önce Mustafa Aslan adında biri yaşarmış. Danası kaybolmuş. Aramış aramış bulamamış. Danayı çok fazla parayla aldığından dolayı kahrolmuş. Köy kahvesine gelmiş. Buna sormuşlar:

— Ne oldu?
— Ne olsun, dana kaçtı! Hem de yüklü miktarda parayla almıştım.
— Ee, sen de sahip çıksaydın danana.
— Ne yapayım emmi, elimden ipi kaçırdım, dağa doğru kaçtı gitti.
— Bir adak ada da belki gelir.
— Tamam, danam gelirse bütün köye pınar yaptıracağım.
Kahvedeki insanlar hep bir ağızdan "Tamam!" demiş. Bir taraftan da çok sevinmişler ve herkes dana gelsin diye dua etmiş. Fazla zaman geçmeden dana gelmiş. Mustafa Aslan da dananın geldiğine sevinmiş ve anında satmış. Oradan gelen paranın yarısını mahallenin her tarafına pınar yaptırarak harcamış. Köyün ismi cumhuriyet zamanında bu olaydan esinlenilerek Pınarlıbelen olarak değiştirilmiş.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri, çoğunlukla Yörük ve Ege kültürlerine dayanmaktadır. Yörede bolca üretilen zeytin ve zeytinyağı, kahvaltı ve yemeklerde bolca kullanılır. Yöresel otlardan yapılan yemekler yaygın olarak tüketilmektedir. Mahallede Milas tarzı halı üretimi yapılmaktadır.

Muğla iline 126 km, Bodrum ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlığı seçimleri yapılmaktadır. Muhtarlık merkezi olan Pınarlıbelen mahallesi, her biri bir köy büyüklüğünde Etrim, İnişdibi, Kaklık ve Karanlık mahallelerini kapsar.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. İnternet vardır.


 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.