Bodrum’da Eğlence Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Bodrum’da Eğlence Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından ilçede hayat normale döndü.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından ilçede hayat normale döndü. Oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaşırken, eğlence mekanları programlarına kaldığı yerden devam etti.

Bodrum'da meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından ilçede hayat normale döndü. Yerli ve yabancı turistler depremin şokunu kısa sürede atlattı. Bodrum'daki eğlence kaldığı yerden devam ederken, birçok turist denize girip tatilinin tadını çıkardı. Depremden etkilenen oteller ise tadilatlarını bitirdi. Tedbir olarak sokakta yatan vatandaşlar yeniden evlerine girmeye başladı.

"Tatilin tadını çıkarıyoruz"

Belçika'dan tatil için Bodrum'a gelerek depreme yakalanan Türk vatandaşı, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Belçika'dan geliyorum bir hafta evvel geldik tatilimizi yaşıyoruz. Biz de depreme yakalandık. Yalan söylemeyeyim ilk gün biz de herkes gibi dışarıda yatmak zorunda kaldık. Otel çok güzel ilgilendi bizimle, her şeyi yaptılar bize o depremi unutturmak için her konuda yardımcı oldular. Tatile devam ediyoruz. İlk başta çocuklar korkuyordu artık onlar da unuttular."

"Oteller yüzde yüz dolu"

Otellerinin yüzde 100 dolu olduğunu belirten turizmci Serdar Sarıl ise, herkesi Bodrum'a davet ederek şöyle konuştu: "Bu fay hattı tabii biz başımıza gelmedikten sonra hatırlamak istemiyorum ama bu fay hattı yüz yıllardır burada duruyor ve böyle bir deprem zaten bekleniyor öngörülüyordu ama tarihi maalesef kimse bilemiyordu. Biz bu deprem yaşadık. Şu an profesörlerin de açıklamalarından gördüğümüze göre fay hattı kırıldı gerekli enerjisi boşaldı bundan sonra küçük açılarla bir iki hafta içerisinde tamamen duracağı söyleniyor. Ben gelecek olan ya da gelmeyi düşünen misafirlerimize sesleniyorum. Bodrum'da hayat devam ediyor. Bodrum güvenli hiçbir şekilde sorunumuz yok. Her şey yerinde ve devam ediyor."

Serdar Ortaç ile sahneler başladı

21 Temmuz gecesi gece eğlence tam gaz devam ederken, depremin ardından barlar sokağında büyük bir panik yaşanmıştı. Binlerce insan aynı anda barlar sokağından koşarak kaçmıştı. Hayatın normale dönmesiyle birlikte ünlü gece kulüplerinde konserler kaldığı yerden devam etmeye başladı. Bodrum'un en ünlü mekanlarından biri olan Pasha kulüpte sahne alan Serdar Ortaç yerli ve yabancı turistleri söylediği şarkılarla coşturdu. Yaklaşık bin 500 kişinin geldiği kulüpte eğlence sabaha kadar sürdü.

Bodrum testten geçti

Bodrum'da 6.6 şiddetindeki deprem sonrasında can kaybı yaşanmaması rahat bir nefes aldırdı. 17 saniye boyunca süren depremde maddi hasarın çok fazla olmaması ve binaların dayanıklılığı dikkatlerden kaçmadı. Yaklaşık 20 evde irili ufaklı yarıkların olduğu, bir atölyenin ve 2 evin ise sadece duvarlarının yıkıldığı öğrenildi.

Bodrum’da Eğlence Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Bodrum’da Eğlence Kaldığı Yerden Devam Ediyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.