Bozüyük Karaçayır Köyü

Bozüyük Karaçayır Köyü

Karaçayır köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Karaçayır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Karaçayır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozüyük Karaçayır köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaçayır köyü son dakika gelişmeleri, Karaçayır köyüne özgü yemekler, Bozüyük Karaçayır köyünün tarihi, Karaçayır köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaçayır köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaçayır, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür.1864 göçü ile Kafkasya’nın Abhazya bölgesinden (Asihlorsa) yola çıkan Karaçayır ahalisi Apsuva boyundan olup bir kısmı direkt deniz yoluyla diğer bir kısmı ise Bulgaristan üzerinden geçerek Eskişehir bölgesine gelmiştir. Köy halkı kendilerine gösterilen Eskişehir’in Odunpazarı bölgesini beğenmeyerek bugünkü köy arazisine yerleşirken diğer bir kısmı ise bugün Eskişehir sınırları içinde olan Musaözü köyünü kurmuşlardır. Kurulusunda 50–60 hane olan köy bugün tamamı Abaza olmak üzere 30 hanedir. Köyde bulunan sülaleler: Agırba, Agumba, Ajiya, Akozba, Cetkara, Çukua, Tanaşa, Vaza.Köyün her yıl Temmuz'un ilk haftası KARAÇAYIR YEŞİLDAĞ ŞENLİKLERİ YAPILMAKTADIRbu şenliklerde köye yardım amaçlı olarak bağış toplanır.Ayrıca çerkes toplumunda düğünlerin önemli bir yeri vardır.Çerkes düğünlerinde genellikle gençler ön plandadır.Toplumuna bağlı ve kültürlerine saygı duyarlar.Bilecik iline 64 km, Bozüyük ilçesine 29 km uzaklıktadır.

Karaçayır, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaçayır Köyü Resimleri ve Karaçayır köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozüyük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozüyük Bilecik Arası Kaç Km? Bozüyük Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Bozüyük Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Bozüyük Karaçayır Köyünde doğan biri var mı? Bozüyük Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.