Bozüyük’te Gaziler Günü anma programı düzenlendi

Bozüyük’te Gaziler Günü anma programı düzenlendi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında anma programı düzendi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında anma programı düzendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan anma programı Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemine binayen Astsubay Kıdemli Çavuş Tarık Kayabaş tarafından yapılan konuşma ile devam etti. Astsubay Kayabaş konuşmasında, "Bugün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek canını ortaya koyduğu yüce görevden gazilik onuruyla yüceltilen gazilerimizin günüdür. Vatan sevgisiyle dolu göğüsleriyle düşman karşısında ördükleri çelikten duvardan, değil düşman elinin düşmanın hain emellerine bile yurt topraklarında uzanmasına izin vermeyeceğinin en açık delili olarak Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Dumlupınar'dan Sakarya'ya kadar uzanmış mücadeleye katılan Mehmetçiklerimiz; "ölürsem şehit kalırsam gazi olayım vatana bir can değil bin can feda olsun" diyerek Kore'de, Kıbrıs'ta zalimlere dik durmuş, Somali, Bosna, Kosova ve Afganistan'da mazluma el uzatmış, Cudi'de, Ağrı'da, Hakkâri'de vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden vatan haini terör odaklarına karşı tüm varlığıyla mücadele etmişlerdir. Kahraman gazilerimiz yaptığınız cesaret destanları ile Türk ulusunun hafızasına kazınan adlarınız zamanın unutkanlığına uğramaksızın sonsuza kadar yaşayacak ve karşılaştığımız tüm olumsuzluklarla mücadelede bizlere güç veremeye devam edecektir" dedi.

"Türk milleti tarih boyunca canı pahasına tüm güçlüklere göğüs germiştir"

Program kapsamında, gaziler adına Gazi Vedat Poyraz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Gazi Poyraz konuşmasında, "Bizler gazi olmayı da şehit olmayı da Türk milletinin tarihten gelen bağımsızlık tutkusundan ve özgürce yaşama sevdasından almış bir milletin evlatlarıyız. Türk milleti tarih boyunca vatan ve hürriyet uğruna canı pahasına tüm güçlüklere göğüs germiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de vatanı, bayrağı ve bölünmez birliği uğruna mücadelesine devam etmektedir. Bu uğurda yüreği vatan aşkıyla dolu gözü pek nice vatan evladı ya gazi ya da şehit olmuştur. Şu an itibariyle doğuda ve güneydoğuda bölücü hainlere karşı amansız mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimize, kahraman polislerimize, kahraman jandarmamıza da buradan selam olsun. Hepsinin o pak alınlarından tek tek öpüyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanındaki anma programı sona ererken belediye tarafından şehit ve gazi aileleri ile protokol mensuplarına Zeki Bayrak dinlenme tesislerinde öğle yemeği verildi.

Bozüyük’te Gaziler Günü anma programı düzenlendi

Bozüyük’te Gaziler Günü anma programı düzenlendi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.