BTSO üyeleri dünya ticaretinin kalbinde

BTSO üyeleri dünya ticaretinin kalbinde

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini dünyanın en prestijli pazarlarıyla buluşturmayı sürdürüyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini dünyanın en prestijli pazarlarıyla buluşturmayı sürdürüyor. Ekonomi Bakanlığı destekleri ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde New York'un en işlek bölgesi olan Manhattan'da açılışı gerçekleştirilen Türk Ticaret Merkezi'nde Bursa'dan da 14 firma faaliyet gösteriyor.

New York'taki Türk Ticaret Merkezi'nin resmi açılışı, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül başta olmak üzere devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşları başkanlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Tahran, Dubai ve Chicago'nun ardından hayata geçen New York TTM, BTSO'nun da odalar ve borsalar arasındaki ilk işbirlikçi kuruluş olarak yer aldığı merkez özelliği taşıyor. Ev tekstili, hazır giyim, halı ve iş kontratları sektörlerinden 30 firmanın bulunduğu New York TTM, kısa süre içerisinde deri ve ayakkabı sektöründen firmaların da katılımıyla toplamda 40 firmanın ürünlerini sergilediği bir merkez olacak.

Dünya pazarlarının oyuncuları

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'yle birlikte ev sahipliği yaptığı açılışta, merkezin ülke ekonomisine ve Bursa iş dünyasına sağlayacağı katkılara ilişkin değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin ihracat stratejileri kapsamında açılan merkezlerin Türk firmalarına dünyanın en güçlü pazarlarında önemli bir rekabet avantajı sağladığını ifade eden Başkan Burkay, "Firmalarımız dünya ticaretinin merkezi olarak kabul edilen bölgelerde artık yerel oyuncu kimliği kazanıyor. İhracatçımıza sundukları desteklere yenilerini ekleyen Ekonomi Bakanlığımıza ve firmalarımızın koordinasyonunu sağlayan TİM'e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Hedefte 10 merkez var

Bursa iş dünyası olarak Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedeflerine önemli katkılar sunduklarını belirten Başkan Burkay, "Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari, Ur-Ge ve kümelenme projeleriyle ülkemizin dış ticaretine önemli katkılar sunmayı sürdürüyoruz. TTM projesiyle de Bursa firmalarını güçlü olduğumuz pazarların yerel oyuncusu olarak konumlandırmak istiyoruz. Bu kapsamda New York TTM'de de ev tekstili ve iş kontratları sektörlerinde faaliyet gösteren 14 firmayla yer alıyoruz. Sektör temsilcilerimiz, Empire States binasının 2 blok yanında yer alan bu merkezde yeni müşteriler kazanarak, ihracatlarını artıracak. Başta Moskova, Londra ve Shanghai olmak üzere 10 merkezde daha ticaret merkezi açmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin ihracatına yön veren Bursa'nın TTM'lerle birlikte yeni bir ivme yakalayacağına inanıyorum" diye konuştu.

New York TTM'de BTSO ofisinin de bulunduğunu belirten Başkan Burkay, pazara ilgi duyan Bursa iş dünyası temsilcilerine teknik altyapı, mali, müşavirlik ve hukuk hizmetleri başta olmak üzere birçok konuda destek sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye ticaret merkezi

Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisi hedefleri doğrultusunda, değişen rekabet koşulları ve ihtiyaca uygun olarak ihracatın gelişmesine olanak sağlamak amacıyla Ekonomi Bakanlığı'nca desteklenen TTM projesi, TİM öncülüğü ve koordinasyonunda hayata geçirildi. TTM projelerinde kira, sektör uzmanı olarak çalışacak personel, sektörel tanıtım ve tefrişat harcamaları destekleniyor. Ekonomi Bakanlığı tarafından belirlenen destek oranı hedef ve öncelikli ülkelerde yüzde 75, diğer ülkelerde yüzde 60 oranında yapılıyor. Fuar merkezi mantığında işleyen Türkiye Ticaret Merkezleri, yurt dışı pazarlara açılmakta zorluk çeken orta ve küçük ölçekli firmaların da uluslararası pazarlara erişimini kolaylaştırıyor.

BTSO üyeleri dünya ticaretinin kalbinde

BTSO üyeleri dünya ticaretinin kalbinde

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.