Çaldıran’da aylık istişare toplantısı yapıldı

Çaldıran’da aylık istişare toplantısı yapıldı

Van'ın Çaldıran Kaymakam ve Belediye Başkanı Tekin Dundar başkanlığında aylık istişare toplantısı yapıldı.

Van'ın Çaldıran Kaymakam ve Belediye Başkanı Tekin Dundar başkanlığında aylık istişare toplantısı yapıldı.

Sosyal Hizmet Merkezinin toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Türker Cice, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Diki, İlçe Emniyet Müdür Vekili Serhat Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Alp Şevket Aksoy, kumrum amirleri ve muhtarlar katıldı. Aylık düzenlenen istişare toplantısında yapılan ve yapılması planlanan hizmetler konuşuldu. Toplantıda kurum amirleri tek tek kürsüye çıkarak muhtarların sorularını cevapladılar.

Toplantıda bir konuşma yapan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkanı Tekin Dundar, "Çaldıran'da yıllardır birikmiş hizmetler bulunmaktadır. Bu hizmetlerin yapılması için elimizden geleni harcamaktayız. İnşallah tek tek bu hizmetleri halkımıza ulaştıracağız. Yapılmasını planladığımız hizmetlerin, projelerinin hazırlanmasından önce yetkili kurumlara tekliflerimizi sunuyoruz. Çaldıran'da ciddi kalıcı projelerimiz bulunmaktadır. Bunlardan bir kısmı hayata geçerek diğerlerinin de onayını bekliyoruz. Bu ay içinde ilçe camimizin yıkımını gerçekleştirerek önümüzdeki hafta içinde temelinin atılmasını planlıyoruz.100 yataklı devlet hastanemizin yapılması için sismik ve jeolojik alt yapı çalışmaları devam etmektedir. İlçemize kazandırdığımız Meslek Yüksek Okulunda kurulacak dört bölüm yüksek okulumuz 2018 tercih kılavuzunda yer alacak" dedi.

İlçenin sosyo ekonomik anlamda değişim etkisi yaşayacağının altını çizen Dundar, "İlçemize kurulması planlanan iki özel bankalarımızın ATM'leri kuruldu şubelerin açılması için çalışmalar devam etmektedir. Sellik grup mahallelerimizin 27 kilometrelik kısmını bitümlü sıcak asfalta süsledik. Yıl sonuna kadar toplamında 60 kilometrelik bitümlü sıcak asfalt yol yaparak 2018 yılında bitümlü sıcak asfaltı olmayan mahallelerimiz kalmayacaktır. İlçemizin su probleminin çözümü için VASKİ tarafından bin tonluk su deposu yapılarak depodaki suyun mahalle şebekelerine ulaşmasını sağlamak amacıyla 4.5 kilometrelik su şebekesinin ihalesi önümüzdeki hafta yapılarak. Fatih Sultan Mehmet ve Cuymhuriyet mahallelerimizin su sorununu çözmeyi planlıyoruz. İlçemizde bulunan cami, taziye evi ve okullarımızın gerekli boya badana ve çevre düzenlenmesinin yapılması ile birlikte Çilli ve Dikme yollarından toplamında 15 kilometrelik yeni yol yapımıyla ulaşımda halkımız kolaylıklar sağlamaya çalışıyoruz. Bizler halkımıza hizmet etmek için atanmışız her ay düzenli yaptığımız istişare toplantılarında siz muhtar ve kamu kurum müdürlerimizle yapılması gereken her türlü hizmeti halkımıza sunacağız" şeklinde konuştu.

Çaldıran’da aylık istişare toplantısı yapıldı

Çaldıran’da aylık istişare toplantısı yapıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.