Çamlıhemşin Aşağışimşirli Köyü

Çamlıhemşin Aşağışimşirli Köyü

Aşağışimşirli Köyü haberleri, Çamlıhemşin Aşağışimşirli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağışimşirli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf , Rize Köyleri Arasında yer alan Aşağışimşirli Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çamlıhemşin Aşağışimşirli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağışimşirli köyü son dakika gelişmeleri, Aşağışimşirli köyüne özgü yemekler, Çamlıhemşin Aşağışimşirli köyünün tarihi, Aşağışimşirli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağışimşirli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağışimşirli, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağışimşirli Köyü Resimleri ve Aşağışimşirli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamlıhemşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıhemşin Rize Arası Kaç Km? Çamlıhemşin Hava Durumu? Rize Köyleri ve Çamlıhemşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Çamlıhemşin Aşağışimşirli Köyünde doğan biri var mı? Çamlıhemşin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağışimşirli, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir köydür. Köyün eski ismi "Canuddobra"' dır.  Rize iline 70 km, Çamlıhemşin ilçesine 5 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Fırtına Vadisi’nde bulunan tarihi köprüler arasındaki Mikron Köprüsü, Çamlıhemşin’deki Aşağışimşirli Köyü’ne oldukça yakındır.

19. yüzyılla tarihlendirilen köprü Osmanlı döneminde inşa edilmiştir ve bölgedeki diğer köprülerle hemen hemen aynı mimari özelliği taşımaktadır. Yapımı sırasında moloz ve kesme taş kullanılan Mikron Köprüsü’nün uzunluğu 30 metre olup, dere seviyesinden 12 metrelik bir yükseklikte bulunuyor.

Köprü her ne kadar sağlamlığıyla günümüze kadar gelebilmiştir ve 1999 yılında Karayolları tarafından yapılan onarımı günümüzdeki son halidir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.