Çaycuma Erenköy Köyü

Çaycuma Erenköy Köyü

Erenköy Köyü haberleri, Çaycuma Erenköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Erenköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Erenköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çaycuma Erenköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erenköy köyü son dakika gelişmeleri, Erenköy köyüne özgü yemekler, Çaycuma Erenköy köyünün tarihi, Erenköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erenköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erenköy, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erenköy Köyü Resimleri ve Erenköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çaycuma Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çaycuma Zonguldak Arası Kaç Km? Çaycuma Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Çaycuma Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Çaycuma Erenköy Köyünde doğan biri var mı? Çaycuma Doğumlu Ünlüler Kimler?

ERENKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Erenköy, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür. Erenköy daha önce kayabası köyüne baglı bulunmaktadır dönemin ileri gelen kisilerinden rıza köktürk (rıza bey) tarafından köy resmen kayabası köyünden ayrılmıstır.

Köyün adının ne olucagı konusunda ilk fikir nihat derin tarafından ortaya atılmıs ve kabul edilmistir. biz muradımıza erdik köyün adı erenköy olsun yönündedir.

Zonguldak iline 35 km, Çaycuma ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Tarım kapsamında serada sebze yetiştiriciliği, meyvecilk de son yıllarda köyün ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vekanalizasyon şebekesi vardır.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı olmayıp ve sağlık evi vardır fakat sağlık personeli bulunmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.