Çaykara Ataköy

Çaykara Ataköy

Çaykara Köyleri Arasında yer alan Ataköy köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ataköy köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir

Ataköy Köyü, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çaykara Ataköy Köyü Resimleri ve ataköy köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin ataköy köyünde doğan biri var mı? Çaykara Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çaykara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? ÇaykaraTrabzon Arası Kaç Km? Çaykara Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Çaykara Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Ataköy, Trabzon ili Çaykara ilçesine bağlı mahalledir.

Çaykara'ya 9 kilometre uzaklıktadir, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın doğduğu yerdir. Ataköy Çaykara'nın güneyinde yer alır.

Kuzey ve Kuzey Batısında Şahinkaya, Güneyinde Çamlıbel, Doğusunda Çambaşı ve Aşağı Kumlu köyleriyle çevrilidir. Genel olarak düz sayılabilecek bir arazi üzerinde kurulmuştur.

Beldenin nüfusu 2000 yılı nüfus sayımına göre 3128'dir. Önceki yıllarda toprağa, özellikle yaylalarının elverişliliği nedeniyle havancılığa dayanan geçim, son yıllarda bütün yöremizde olduğu gibi değişiklik göstermektedir. Tarım ve hayvancılık artık geçimin temel unsuru değil, ek bir gelir potansiyeli durumundadır.

Geçim daha çok eğitime dayalı devlet ve özel sektörde çalışma, gurbet ve emekliliğe dayanmaktadır.

Ataköy Çaykara'da merkez belediyeden sonra ilk önce belediye olan yerleşim yeridir. 10 Ekim 1957 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla belediye statüsüne kavuşmuştur.

Belediyenin halen görevli olan dokuz personelinden yedisi memur, ikisi işçi statüsündedir. Ataköy'de bugüne kadar 17 belediye başkanı görev yapmıştır. Bir yerleşim yeri olarak 1500'lü yıllardan sonra kurulduğu bilinmektedir.

Eskiden bataklık olan Ataköy'ün düzlük kısmı heyelan nedeniyle oluşmuştur. Bu nedenle beldenin yukarı kısmında heyelan korkusu yüzünden oluşturulan ve yüzyıllardır ağaç kesilmeyen "Beddualı Orman" adıyla bir orman oluşturulmuştur. Köyü ilk kuranlardan olan Lemoğlu Ali, bugünkü çarşıya da ismini vermiştir. (Lemali)

Ataköy'de kamu kuruluşları olarak belediye, Sağlık Ocağı, Ruh ve Sinir Hastalıkları Bölge Hastanesi, Sağlık Meslek Lisesi, İlköğretim Okulu, Laleli, Merkez, Yeşiltepe, Vartanlı ve Tuna mahalleleri camileri ve Cevdet Sunay müze evi bulunmaktadır.

Ataköy'ün Cumhuriyet Tarihinden Önceki İsmi Şinek'dir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.