Çelik: “Taşeron Şirketlerde Toplu İş Sözleşmesi Önündeki Bir Engel Daha Kalktı”

Çelik: “Taşeron Şirketlerde Toplu İş Sözleşmesi Önündeki Bir Engel Daha Kalktı”

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Resmi Gazete de yayımlanan Hizmet Alımlarında...

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Resmi Gazete de yayımlanan Hizmet Alımlarında Toplu İş Sözleşmesinden Kaynaklanan Fiyat Farkının Ödenmesine Dair Yönetmelik de yapılan değişiklikleri olumlu karşılandıklarını söyledi.

Teşkilatlanma yaptıkları şirketlerin Kamu İşverenleri Sendikasına yetki verdiklerini fakat bir yılın altında kaldığı için toplu iş sözleşmelerinde her hangi bir gelişme sağlanamadığı için yürütülemediğini belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hak-İş Konfederasyonumuzun girişimleri sonucu ihale sürelerinin bir yıldan az kaldığı gerekçesiyle yapılamayan toplu iş sözleşmeleri girişimlerimiz sonucu değiştirilmiştir. Bundan sonra Resmi Gazete de yayımlanan Yönetmelik gereği kamu işveren sendikalarının yetkilendirilmelerine rağmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetki belgesinin verildiği tarih itibarıyla ihale sözleşmesinin bitimine bir yıldan az süre kaldığı gerekçesiyle kamu işveren sendikaları tarafından yürütülmeyen ve tüm maddeleri Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan toplu iş sözleşmeleri için de fiyat farkı ödenir. Şeklinde değişiklik yapılmıştır."

Sendika olarak taşeron işçilerin kadroya alımları ile ilgili mücadelelerinin devam ettiğini vurgulayan Çelik, "Hak-İş olarak kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamının kadroya alınmasıyla ilgili ilk günden beri mücadelemiz devam ediyor. 7 Haziran - 1 Kasım seçimleri öncesinde hükümetin ve muhalefetin vermiş olduğu sözler ve vaatlerin takipçisi oluyoruz. Aynı zamanda sendikamıza üye olan işçilerin toplu iş sözleşmeleriyle ilgili sorunları çözmeye çalışıyoruz. 7 Kasım 2013 tarihinde üyelik işlemlerini başlattığımız taşeron firmalarda ki üyelerimizin o günden bugüne birçok sıkıntılarının çözümü noktasında Hak-İş Konfederasyonu olarak adımlar atılmasını sağladık. Taşeron firmalarda ki üyelerimizin yıllık ücretli izin, kıdem tazminatı, toplu iş sözleşmesinden doğan farkın ödenmesiyle ilgili henüz bir yönetmelik kanun yoktu. Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Mahmut Aslan'ın ve sendikalarımızın girişimleriyle adım adım yol aldık. Çok şükür bugün taşeron firmalarda çalışan arkadaşlarımızın birçok sorunu çözüldü. 13 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan yönetmelikle toplu iş sözleşmesinde ki bir engel daha kalktı. Şuanda bütün prosedürleri tamamladıktan sonra Yüksek Hakem Kurulundan toplu iş sözleşmelerimiz çıkıyor. Hak-İş olarak Kamu İşverenleri Sendikasıyla yasal prosedürün ilk 60 günlük süre içerisinde toplu iş sözleşmelerin anlaşılarak yürürlüğe girmesi hususunda Genel Merkezimiz tarafından girişimler yapılıyor. Bu girişimlerden netice alırsak bir yıla yaklaşan toplu iş sözleşme süreci kısa zamanda tamamlanacaktır. Çünkü süreç uzayınca üyelerimiz haklı olarak sabırsızlanıyor. İşveren için de geriye dönük farklar ister istemez bir yekûn arz edince onlara da sıkıntı oluyor." İfadelerini kullandı.

Son olarak gelişmeleri olumlu karşıladıklarını kaydeden Çelik, "Bundan sonra yapılması gereken tüm taşeron çalışanlarına kadro verilmesidir. Umut ediyoruz ki tüm taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız kısa zaman içerisinde kadro alırlar." dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.