Chp’li Doktor Vekilden Kadınlara Kanser Taraması

Chp’li Doktor Vekilden Kadınlara Kanser Taraması

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, partisinin kadın kolları üyelerine Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi'nde bulunan Kanser Erken Tarama...

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, partisinin kadın kolları üyelerine Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi'nde bulunan Kanser Erken Tarama Teşhis ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) önce maket üzerinde meme muayenesini anlattı, ardından da meme kanseri taraması yaptı.

CHP Manisa Yunusemre İlçe Kadın Kolları üyeleri, Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi'nde bulunan KETEM'de meme kanseri taramasından geçti. Taramaya aynı zamanda doktor olan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Yunusemre İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ve kadın kolları üyeleri katıldı. Tarama öncesi kadınlara Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ümit Atman ve KETEM Sorumlusu Ayça Duman tarafından bilgi verildi.

Kadınlardaki meme kanserinin ilk sıralarda yer aldığını belirten Atman, "Meme kanseri tek başına ele alındığında önlenebilir bir hastalık. Çünkü erken teşhis şansı var. Erken teşhiste önlenebilir bir hastalık olan meme kanserinde ülke olarak çok iyi durumdayız. KETEM'lerimiz var. Ücretsiz taramalar yapıyoruz. Ama eksiğimiz, hanımefendilerimiz bu konuda duyarlılık kısmında biraz sınıfta kalmaları. Çekiniyorlar. Hanımefendiler bu çekingenliğini atsın istiyoruz. CHP Kadın Kolları'na duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Meme kanseri her yıl 15 bin kadınımızı etkiliyor. Mamografi dediğimiz, elle muayene dediğimiz çok basit bir tetkikle hemen bir erken teşhis uyarısı yanacak kafamızda. Erken teşhis konulduktan sonra yüzde 20, 25 anlamında yaşama katkısı olacak bir işlem bu tarama" dedi.

Atman'ın ardından konuşan CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, meme kanserinde erken teşhis için en önemli unsurun kişinin kendisini muayene etmesi olduğunu vurguladı. Biçer, "Erken teşhiste de en önemli nokta 20 yaşından sonra kızlarımızın memenin farkındalığına varması ve kendi meme muayenelerini yapabilir duruma gelmeleri. Hocalarımız bize tıp fakültesinde meme muayenesinde ve meme kanserini önlemede mutlaka kişinin kendisini muayene etmesini bilmesi olduğunu söyledi. Ben de buna hekimliğim süresince her ne kadar branşım olmasa da bütün kadınlara anlatmaya çalıştım. Bizim kültürümüzde içinde bulunduğumuz coğrafyada ne yazık ki meme kanserinin ortaya çıkarılması, değerlendirilmesi ve konuşulması biraz tabu olarak görülüyor. Meme kanserinin her geçen gün artmasının nedeni de bu" diye konuştu.

KETEM'de düzenlenen etkinlikte önce KETEM Eğitim Hemşiresi Huri Boran tarafından maket üzerinde kadınlara kendilerini nasıl muayene edecekleri anlatıldı. Milletvekili Tur Yıldız Biçer de maketin başına geçerek kadınlara kendilerini muayene etmeleri sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve meme kanserinin nasıl anlaşılacağını anlattı. Maket üzerindeki eğitimin ardından kadınlara farkındalık semineri verildi. Seminerin sonunda gönüllü olan kadınlara KETEM'de meme kanseri taraması yapıldı.

Chp’li Doktor Vekilden Kadınlara Kanser Taraması

Chp’li Doktor Vekilden Kadınlara Kanser Taraması

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.