Chp’li Tamaylıgil: "Türkiye’de Kadınlar Şu Anda Survivor Konumunda Yaşıyor"

Chp’li Tamaylıgil: "Türkiye’de Kadınlar Şu Anda Survivor Konumunda Yaşıyor"

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, "Kadınlarımız her an öldürülme, yaralanma, eşi veya yakını tarafından ağır taciz veya ölüme kadar varacak...

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, "Kadınlarımız her an öldürülme, yaralanma, eşi veya yakını tarafından ağır taciz veya ölüme kadar varacak darbelerle karşı karşıyadır. Türkiye'de kadınlar şu anda survivor konumunda yaşıyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İzmir'de Buca Belediyesinin düzenlediği "Cumhuriyet Işığında Demokrasi Buluşmaları"na konuşmacı olarak katıldı. Kadınların öldürülme korkusu yaşadığını ifade eden Tamaylıgil, "Kadınlarımız her an öldürülme, yaralanma, eşi veya yakını tarafından ağır taciz veya ölüme kadar varacak darbelerle karşı karşıyadır. Demokrasi diyoruz, insan hakları diyoruz, hukuk devleti diyoruz. Eğer bunları gerçekten yaşamak ve yaşatmak için bir gösterge arıyorsak, burada en önemli insan haklarından biri olan kadın hakları göstergesinde hangi konumda olduğumuzu çok iyi görmemiz lazım. Kadını ile erkeği ile biz beraber gücüz" diye konuştu.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Tamaylıgil'e katılımı için teşekkür ederek, "Demokrasi söyleşilerimizle biraz kenti, biraz ülkeyi, biraz kendimizi geliştirebilmek adına neler yapabileceğimizi göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Chp’li Tamaylıgil:

Chp’li Tamaylıgil:

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.