Çiftlikköy Kabaklı Köyü

Çiftlikköy Kabaklı Köyü

Kabaklı Köyü haberleri, Çiftlikköy Kabaklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kabaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kabaklı Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çiftlikköy Kabaklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kabaklı köyü son dakika gelişmeleri, Kabaklı köyüne özgü yemekler, Çiftlikköy Kabaklı köyünün tarihi, Kabaklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kabaklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kabaklı , Yalova ilinin Çiftlikköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara  bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kabaklı Köyü Resimleri ve Kabaklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yalova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Çiftlikköy Yalova Arası Kaç Km? Yalova Çiftlikköy Hava Durumu? Yalova Çiftlikköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yalovalı  iseniz Yalova Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Yalovalı Ünlüler arasında Çiftlikköy Kabaklı Köyünde doğan biri var mı? Yalova  Doğumlu Ünlüler Kimler?

KABAKLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kabaklı, Yalova ilinin Çiftlikköy ilçesine bağlı bir köy. Köy 1892 yılında kurulmuştur.

Köy Yalova iline 16, Çiftlikköy ilçesine 11 km uzaklıktadır.

Çiftlikköy'ün en şirin köyü olan Kabaklı'nın ismini bir zamanlar bol yetişen kabaklarından aldığı söylenir. Doğal bir köy güzelliğine sahip olan Kabaklı Köyü'ne girdiğinizde, ilk olarak güler yüzlü insanları ile karşılaşırsınız.

Eski ahşap evleri, sevimli yolları ve meyve ağaçları ile doğal yaşama duyduğunuz özlemi giderir, bir süre için de olsa hareketli kent yaşamından uzaklaşabilirsiniz. Ulaşımı kolay ve rahat olan bu sevimli köyün Yalova'ya uzaklığı 15 kilometredir.

Köyün ekonomisi tarım, meyvecilik ve hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.