Çiğdem'in Ev Kurabiyesi

Çiğdem'in Ev Kurabiyesi

Usta pastacımız Çiğdem YAKIN ile bugün sizlerle Ev Kurabiyesi yapımını öğreneceğiz. Siz de evinizde tariflerimizden yola çıkarak kendi kurabiye ve keklerinizi yapabilirsiniz.

Malzemeler

3/4 su bardağı (75 gr) toz badem 
3/4 su bardağı+ 2 yemek kaşığı (140 gr) pudra şekeri
1/4 su bardağı (20 gr) Hindistan cevizi rendesi
2 su bardağı (280 gr) un
1/4 tatlı kaşığı (2 gr) tuz

200 gr tereyağı, soğuk olacak

1 adet büyük boy yumurta

2/3 su bardağı (67 gr) file badem

cigdem-yakin.jpg

Ev Kurabiyesi Yapılışı 

24 adet toz bademi, hindistan cevizi rendesini, unu ve tuzu metal bıçak takılı mutfak robotu haznesine yerleştirip 1 dakika boyunca aralıksız çalıştırarak karıştırın.

Tereyağını fındık büyüklüğünde küpler halinde keserek malzemelere ekleyin ve parçalar iyice ufalanana kadar sık aralıklarla çalıştırıp malzemelere yedirin.

Yumurtanın beyazını bir kaseye aktarıp üzerini streç filmle örtün ve sonradan tepesine sürmek üzere buzdolabında beklemeye alın.

Yumurtanın sarısını ise robotun içindeki malzemelere ekleyin ve hamur metal bıçağının etrafında toplanana kadar yaklaşık 3 dakika robotu aralıksız çalıştırın.

Hamuru iki parça pişirme kağıdının arasında merdane yardımıyla yada üzerine ağır bir kesme tahtasıyla bastırarak 25 cm çapında (yaklaşık 1cm kalınlığında) bir daire açın. Hamuru kağıtlarla beraber bir kesme tahtasına aktarın ve parmağınızla bastırdığınızda göçmeyecek sertliğe ulaşana dek, yaklaşık 2 saat boyunca buzdolabında bekletin.

Sertleşen hamuru tezgaha aktarıp 5 cm çapında yuvarlak bir kurabiye kesme kalıbıyla kesin ve kesme tahtasına dizin. Arta kalan hamuru ellerinizle sıkıştırarak bir araya getirin ve kağıtların arasına aynı kalınlıkta açın ve kesmeye devam edin. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin.

File bademleri genişçe bir tabağa yayın.

Yumurta beyazını çatal yardımıyla köpürene kadar hafifçe çırpın ve bir fırça yardımıyla kestiğiniz hamurların tepesine ince bir kat halinde sürün. Hamurları ters çevirip file bademlerinin üzerine bastırarak yumurta beyazı sürülmüş yüzünün tamamen file bademle kaplanmasını sağlayın ve ters çevirip kesme tahtasınadizin, 20 dakika üzeri açık olacak şekilde buzlukta bekletin. O esnada fırını 180 derece ısıtmaya başlayın. Bekleme süresinin sonunda kurabiye hamurlarını istediğiniz adetlerde, dondurulduklarında yapışmamaları için aralarında boşluklar kalacak şekilde streç filmle paketleyip kilitli bir buzdolabı poşetinde 2 ay boyunca buzlukta veya 3 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Donduracaksanız pişirmeden önce çözülmesini beklemenize gerek yok.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralarında üçer santim boşluk olacak şekilde hamurlardan dizin. Tepsiyi fırının orta katına yerleştirin ve kurabiyelerle file bademlerinin kenarları altın sarısı olana kadar, 20-25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp kurabiyeleri soğumaya bırakın.

AFİYET OLSUN

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.