Çölyak hastaları için glutensiz simit üretilecek

Çölyak hastaları için glutensiz simit üretilecek

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de açılan Antalya'nın ilk glutensiz mutfağı 1'inci yılını doldurdu.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de açılan Antalya'nın ilk glutensiz mutfağı 1'inci yılını doldurdu. Glutensiz mutfağın yıldönümünü kutlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, glutensiz simit üretilen fırın müjdesi verirken, "Hızla onu da gerçekleştirelim ki çocuklarımız okullarına kumanya götürebilsinler" dedi.

Muratpaşa Belediyesinin, Adalya Vakfı'yla birlikte Şirinyalı Mahallesi'nde engellilerle birlikte kapısını açtığı "Engelsiz Kafe'de hizmet veren Antalya'nın ilk glutensiz mutfağı birinci yaşını etkinlikle kutlandı. Engelsiz Kafe'de düzenlenen etkinliğe Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı Başkan vekili Bilal Köleoğlu, Batı Akdeniz Çölyak Derneği Başkanı Şahinler, dernek üyeleri ve çölyaklı aileler katıldı.

Glutensiz beslenme mekanı

Batı Akdeniz Çölyak Derneği Başkanı Şahinler, çölyak hastalarının sosyal hayattaki en büyük sıkıntısının ev dışında sağlıklı ve güvenli ortam bulamamak olduğuna dikkat çekti. Şahinler, sosyal hayatta ihtiyaç duydukları glutensiz beslenmelerini aksatmayacak mekan sağladığı ve duyarlılık gösterdiği için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür etti.

"Bizim için mücevher"

"Bugün burada çok az görünüyor olabiliriz ama aslında biz çoğuz" diyen Şahinler "Çünkü bir çölyaklı demek ailesi ile beraber bazen 10 bazen de, 100 çölyaklı demek. Bu mutfak, bir kişinin değil aslında yüzlerce kişinin ihtiyacına karşılıktır. Bu mutfak bizleri çok mutlu etti. Bizim için burası en değerli mücevher kadar kıymetli bunu kaybetmek istemiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Çölyaklı çocuklar için simit fırını

"Hayatı, sevgiyi ve kardeşliği yaşatalım" çağrısında bulunan Başkan Uysal, çölyaklı çocuklar için bir de müjde verdi. Başkan Uysal, "Bir simit fırını çok faydalı olacak. Kararlaştırdık, hızla onu da gerçekleştirelim ki çocuklarımız okullarına kumanya götürebilsin. Mutfağımız ve birinci yılımız hayırlı olsun. Şehrimiz ve ülkemiz nice dayanışma örneklerine, nice sosyal çaba işbirliklerine sahne olsun. Yaptığımız bu işlem yapmayanlara örnek olsun. Daha iyi örnekler var ise bizde hep örnek alalım" dedi.

Çölyak nedir?

Çölyak hastalığı ince bağırsağın, gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllar gluten içerir. Çölyak hastalığının tek tedavisi glutensiz sıkı bir diyettir.

Çölyak hastaları için glutensiz simit üretilecek

Çölyak hastaları için glutensiz simit üretilecek

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.