Çorum Alaca Bahçeli Köyü

Çorum Alaca Bahçeli Köyü

Bahçeli, Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 70 km, Alaca ilçesine 20 km uzaklıktadır.fındıklı yaylası 3 kmdir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Bahçeli köyü alaca ilçesine bağlı tarihi ve şirin bir köydür. Köyün tarihi çok eskilere dayanmakta olup yapılan araştırmalarda Hitit dönemi ve erken Bizans dönemine kadar gittiği görülmektedir. Şimdiki köy kurulmadan önce Gazipaşa köyünün yaylası olarak kullanılmakta iken 1900 lü yılların başında üç kardeşin buraya gelip yerleşmesinden yaklaşık 90 yıl sonra köy tüzel kişiliğini kazanabilmiştir. Köy geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Okulu ve camisi bulunmaktadır. Köy birçok önemli kişi yetiştirmiş olup bunların isimleri sayılamayacak kadar çoktur. İklimi kışlar sert ve soğuk yazlar kurak ve sıcak geçen tipik bir karasal iklimdir. Köyün ismi daha önce bahçelik alan olduğundan bahçeli şeklinde isimlendirilmiştir. 

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekeside bulunmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köyde tek sınıflı okul bulunmaktadır. Okulda 35 öğrenci ders görmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.