Çorum Ertuğrul Köyü

Çorum Ertuğrul Köyü

Ertuğrul haberleri, Ertuğrul güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Ertuğrul köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Ertuğrul köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Ertuğrul köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ertuğrul köyü son dakika gelişmeleri, Ertuğrul köye ait haberler, Ertuğrul köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ertuğrul, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köy, kuzeybatı Kafkasya'nın Adigey Bölgesi'nden, 1864 yılı Rus Savaşları'nın yenilgiyle sonuçlanması üzerine yaşanan, dünyanın en büyük göçlerinden birine maruz kalınması ve Anadolu'ya göç edilmesi sonucunda; alan olarak dönemin Osmanlı idaresince şu an bulunduğu bölgeye iskan edilmiştir. Resmi ismi Ertuğrul köyü olsa da, çevre köyler ve halk arasında Çerkes Abdalbudu olarak bilinir. Göç sonrası, uzun yıllar boyunca, köy halkı sürekli Anavatan'a dönüş umudu içinde bir bekleyiş sergilemişse de, zamanla bu umut körelmiş ve daha sonra bu topraklar benimsenmiş ve çevreye uyum sağlayarak yaşamlarını yaklaşık 140 senedir bu alanda devam ettirmişlerdir.Çorum merkezine 38 km uzaklıktadır. Yakınında Yenihayat Barajı, Evcinyenikışla Göleti, 4000 dönüm orman arazisine sahiptir. Çevresinde Yenihayat, Evcikuzkışla, Seyfe, Sapaköy, Gökdere, Deniz ve Evciortakışla köyleriyle komşudur. Köyün 3 mahallesi yerel adı ile Psi'ri'i, Hatxi ve Kocapshe'dir.Köyün kuruluşu başlangıçta 150 hane iken günümüzde kış döneminde 33 hane, yazları 60 haneyi bulan bir nüfusa sahiptir. Köy kütüğünde 2700 nüfus; 1000 ölü, 1700 sağ görülmekte, genelde meslek olarak öğretmen, hukukçu, ticaretle uğraşan şirket sahipleri, yüksek dereceli memurlar, genel müdürler ve müşavirler, bakanlık müfettişleri ve muhendisler bulunmaktadır. Nüfusta, kâğıt üzerinde nüfusu köyde gözüken ama Türkiye'nin her yerinde (Ankara, Kırıkkale, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Eskişehir, Adıyaman gibi) yerleşmiş Ertuğrul köylüler mevcuttur. Kafkasya'da, Almanya'da yerleşmiş hemşehrilerimiz vardır.

Ertuğrul , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Ertuğrul köyü resimleri ve Ertuğrul köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ertuğrul Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Ertuğrul Çorum Arası Kaç Km? Ertuğrul Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Ertuğrul köyünde doğan biri var mı? Ertuğrul Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum