Credendo İle Eximbank İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Credendo İle Eximbank İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Türk Eximbank ile Belçika ihracat kredi kuruluşu Credendo arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Türk Eximbank ile Belçika ihracat kredi kuruluşu Credendo arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Türk Eximbank ile Belçika ihracat kredi kuruluşu Credendo arasında iş birliği anlaşması imzalandığı açıklandı. Eximbank'tan yapılan açıklamada Belçika ihracat kredi kuruluşu Credendo ve ihracat kredi sigortası, yurtiçi kredi sigortası, garanti ve ihracat kredisi ile Türk ihracatçısının yanında yer alan Türk Eximbank, çeşitli alanlarda aralarındaki işbirliğinin artırılmasını amaçlayan işbirliği anlaşmasının imzalandığının sevinçle duyurulduğu bildirilirken; anlaşmanın Credendo CEO'su Dirk Terweduwe ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ve Ticaret Başmüşaviri Bülent Uğur Ecevit'in katılımlarıyla Brüksel Büyükelçiliği'nde imzalandığı kaydedildi.

Anlaşma, taraflar arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacı doğrultusunda genel bir çerçeve çizdiği belirtilirken, anlaşma vesilesiyle tarafların birbirleri ile gerek hâlihazırda faaliyetlerini yürüttükleri, gerekse ticarette aktif rol üstlenmeyi hedefledikleri pazarlarla ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları hedefleniyor. Diğer taraftan, taraflar arasında ihracat kredi sigortası ve yatırım sigortası alanlarında bilgi ve görüş paylaşımının önünü açan bu anlaşma ile Türk Eximbank'ın mevcut uygulamalarının geliştirilmesi ve yeni ürünlerin uygulamaya koyulması hususunda Credendo ile işbirliği içerisinde olacaktır. Ayrıca, bu anlaşma ile Türkiye ve Belçika firmalarının, başta Afrika ülkeleri olmak üzere üçüncü ülkelerde gerçekleştirecekleri projelere iki ihracat kredi kuruluşunun ortak destek sağlamasının önününü açtığı da öğrenildi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün imzalanan Genel İşbirliği Anlaşmasıyla, Türk Eximbank ve Credendo olarak ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi ve bu vesilesiyle tarafların faaliyet gösterdikleri ve hedefledikleri pazarlarla ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları hedeflenmektedir. Ayrıca, söz konusu anlaşmayla taraflar ihracat kredi sigortası ve yatırım sigortası alanlarında bilgi ve görüş paylaşımı, mevcut uygulamaların geliştirilmesi ve yeni ürünlerin uygulamaya koyulması hususlarında işbirliği içerisinde olacaklardır. Öte yandan, bu anlaşma ile Türkiye ve Belçika firmalarının, başta Afrika ülkeleri olmak üzere üçüncü ülkelerde gerçekleştirecekleri projelere iki ihracat kredi kuruluşunun ortak destek sağlamasının önü açılmaktadır" dedi.

Yapılan açıklamada, her iki ülke ve kuruluş; aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi yoluyla ulaşabilecekleri çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğuna içten bir şekilde inanıldığının da altı çizildi.

Credendo İle Eximbank İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Credendo İle Eximbank İş Birliği Anlaşması İmzaladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.